0
AdmiralBet ABA Liga

Cibona kuka na sudije

Objavljeno: 13.01.13 u 20:28

cibona

Posle poraza od Krke, rukovodstvo Cibone je odlučilo da svoje nezadovoljstvo suđenjem podeli sa medijima. Oni su poslali dva dopisa, jedan ABA ligi i jedan matičnom Hrvatskom košarkaškom savezu.

Oba dopisa ćemo preneti u celosti.

Pismo upravi ABA lige:

Poštovani,

Po peti puta u ovoj sezoni obraćamo Vam se pisanim putem, a podsećamo Vas i na brojne usmene primedbe izražene po istoj tematici, te i ovog puta iskazujemo svoje nezadovoljstvo suđenjem na utakmici KK Cibone.

Neposredni povod je sinoćnja utakmica protiv KK Krka, koji je najočitiji primer pristranog suđenja kojim se direktno uticalo na rezultat.

Kako je gotovo celo rukovodstvo ABA lige bilo u dvorani tokom utakmice, smatamo da nema potrebe detaljnije objašnjavati razloge našeg nezadovoljstva, te Vas još jednom molimo u interesu košarke, da brzo sankcionirate sve one koji su za navedeno odgovorni. Još jednom ističemo da tokom cele ove sezone je delegiranje sudija i njihovo suđenje nestručno, neprofesionalno i suprotno pravilima, ne samo na štetu KK Cibone, već i drugih klubova u ligi.

Kako smo Vas već upozoravali na rad g. Kaminkara uvereni smo da je on najodgovornija osoba za navedene propuste, te zahtevamo da njegove poslove preuzme kompetentna osoba koja će kvaliteno i stručno obavljati delegiranje sudija.

Ujedno Vas molimo da nam odgovorite na prethodna četiri dopisa, te da nas obavestite o konkretnim potezima koje nameravate preduzeti.

Pismo HKS-u:

Poštovani,

Podstaknuti kontinurano lošim suđenjem prema KK Ciboni i neprimernim tretmanom KK Cibone u takmičenju ABA lige, a kako prema našim i saznanjima drugih hrvatskih klubova, predlažemo da u okviru nadležnih tela Hrvatskog košarkaškog saveza preduzmu mere za zaštitu hrvatskih klubova, odnosno da se razmisli o smislutakmičenja u ovako organizovanoj ABA ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter