1
Američki fudbal

Bitka se nastavlja

Objavljeno: 13.01.13 u 14:04

nfl

Ostale su još dve utakmice polufinala plej ofa po konferencijama. U AFC-u će se za mesto u finalu i obračun sa Rejvnsima boriti Nju Ingland Petriotsi koji na svom „Žiletu“ dočekuju Hjuston Teksanse, dok će se u borbi za finale NFC-a i susret sa 49kama boriti Atlanta Falkonsi koji će u Džordžija domu dočekati Sijetl Sihokse.

Hjuston Teksansi putuju u Boston nakon što su u vajld kard rundi plej ofa u verovatno najlošijem meču do sada savladali Bengalse. Teksansima je forma u ozbiljnom padu i igraju znatno lošije nego tokom većeg dela sezone. To kao i činjenica da će morati da se suprotstave Tomu Brejdiju na otvorenom im nikako ne idu u prilog.

Da bi mogli da se nadaju bilo kakvom dobrom rezultatu Teksansi će morati da pronađu način kako da zaustave Toma Brejdija. Naravno to će im biti izuzetno teško jer će morati ozbiljno da kamufliraju odbrambene zadatke kako bi makar malo zbunili velikog majstora. Pored toga moraće i da smisle način kako da ga pametno blicuju i nateraju na ishitrena dodavanja.

Što se napada tiče Teksansi će imati malo lakši posao jer odbrana Petriotsa u proseku dopušta 373.4 jarda po meču, pa će samim tim Met Šaub, Arijan Foster i Andre Džonson imati prostora za igru.

Upravo to će biti i glavni cilj Petriotsa u odbrani. Ukoliko za početak umrtve igru po zemlji Teksansa, odnosno spreče Arijana Fostera da uzima mnogo jardi, nateraće Šauba na česta dodavanja što bi moglo da otovori prostor za greške.

U napadu će stvar za Petriotse biti savršeno jasna. Tom Brejdi računaće na sigurne ruke Vesa Velkera i Roba Gronkovskog, te brze noge Stivena Ridlija i Denija Vudheda.

Obe ekipe su bez povređenih igrača i očekuje se da na terenu budu u najjačem sastavu. Vreme u Bostonu biće oblačno uz mogućnost padavina, ali neće biti preterano hladno za ovo doba godine, jer se očekuje temperatura od oko 8 stepeni.

georgia dome

Drugi meč dana, tačnije prvi po satnici, igra se u Atlanti gde se u Džordžija domu sastaju Falkonsi i Sijetl Sihoksi koji dolaze posle vajld kard runde u kojoj su u Vašingtonu pobedili Redskinse.

Upravo meč protiv Redskinsa pokazao je sve dobro u igri Sihoksa. Iako su loše otvorili taj meč i u prva dva napada primili dva tačduana, oni su potom demonstrirali odbranu koja surovim blicom i veštim prilagođavanjem može da zaustavi bilo koji napad.

Sa druge strane taj meč je pokazao i raskošan napadački arsenal Sihoksa. Predvođeni ruki kvoterbekom Raselom Vilsonom koji je u stanju  sjajno da doda i vrlo vešto da trči, zatim Maršonom Linčom koji koristi i najmanji prostor u protivničkoj odbrani, te sigurnim rukama Sidnija Rajsa, Sihoski će biti ozbiljna pretnja odbrani Falkonsa.

Ipak Falkonsi nisu mačji kašalj i trebalo bi neko da bude lud pa da pomisli da će Sihoksi da se prošetaju kroz Atlantu.

Kao prvi u Džordžija domu će biti pravi pakao, kao drugi Met Rajan nje kvoterbek koji protivnike secka na nasitnije komade dozvolili to oni njemu ili ne.

Tu leži prava snaga Falkonsa. Rajan sa svojom preciznošću i trio sjajnih hvatača (Toni Gonzales TE, Rodi Vajt WR i Hulio Džons WR) biće najveća pretnja golu Sihoksa.

Ne treba zaboraviti ni raning beka Majlla Tarnera koji bez obzira na ne toliko sjajnu sezonu uvek može da napravi potez kojim će odlučiti meč.

Timski gledano statistika potvrđuje gore napisano. Falkonsi kidaju u napadu doduše isključivo „kroz vazduh“ dok defanzivno Sijetl ima prednost.

Obe ekipe imaju probleme sa povređenim igračima.  Sihoskima je pod znakom pitanja sejfti Džeron Džonson, daok korner bek Meksvel Braun gotovo sigurno neće igrati. Falkonsi imaju problem sa defanzivnim endom Džonom Abrahamom koji je pod zankom pitanja, slična je situacija i sa sejftijem Čarlsom Mičelom, dok je korner bek Kris Ovens poptuno otpisan.

Meč između Falkonsa i Sihoksa igra se večeras od 19 časova po našem vremenu, dok je duel u Bostonu između Petriotsa i Teksansa na programu od 22.30.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Bitka se nastavlja | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.
    uMwAlaq

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter