1
AdmiralBet ABA Liga

Nižu se porazi Cibone i pobede Igokee

Objavljeno: 12.01.13 u 22:13

Cibona krka

U 17. kolu regionalne ABA lige košarkaši Cibone izgubili su u Zagrebu od Krke 86-78. To je čak 11. ovosezonski poraz zagrebačkog sastava u ovom takmičenju. Iako je Cibona imala u 22. minutu prednost od 10 razlike, nervozni Davor Kus je vratio goste u meč sa dve tehničke greške. Posle toga je krenulo sve nizbrdo za vukove.

Gostujuća ekipa, iako hendikepirana neigranjem Lučiča, odlaskom Golemca i povredom u prvoj četvrtini Ede Muriča, je zonskom obranom neutralisala  Cibonine napade, a centralnim pikom Jakova Vladovića i Ciboninu obranu pa je uz 22 poena Domena Lorbeka napravila veliku senzaciju u Zagrebu. Cibonu čeka težak raspored, odlazi na gostovanja u Zadar i Široki, a sve su to, kao i Krka, protivnici s kojima će se boriti za izbegavanje poslednjeg mesta u ligi.

Sa druge strane Igokea je nezaustavljiva. Splićani nisu uspeli da savladaju najbolji tim lige, gosti iz Aleksandrovca zasluženo su slavili sa 68-60 u čvrstoj utakmici na Gripama. Jedan od faktora pobede Igokee je možda i činjenica da je tim Splita bio desetkovan virusom koji su zakačili na mečevima Kupa Hrvatske.

Ipak je utisak da je Split pobedio sam sebe na ovom meču nekim nejasnim odlukama i vezanim greškama u prelomnim trenucima meča. Devet minuta u nizu izmedju druge i treće četvrtine Split je bio bez koša iz igre

Jorović nastavlja da proživljava novu mladost, on je večeras imao 24 poena uz šut iz igre 7/7, pomogao mu je Edvards sa 14 ubačenih koševa.

 

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Nižu se porazi Cibone i pobede Igokee | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Casana blog for anyone who wants to attempt out out around this theme. You respond so some its nearly exhausting to contend with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new whirl on a topic thats been holographic nearly for geezerhood. Good force, only outstanding!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter