0
Auto Moto

Motor za 2014.

Objavljeno: 12.01.13 u 11:04

motor

Mercedes Benc je otkrio prve slike pogonske jedinice od 1.6 litara koja bi od 2014. godine trebala da zameni postojeće motore u bolidima.

Nakon dino testa novog V6 1,6 turbo motor, u Mercedesu kažu da je pred nama nova era uzbudljivog tehnološkog napretka i sjajan motor koji će u upotrebi biti od 2014. Endi Kauel, operativni direktor odeljenja Mercedes Benca koje je zaduženo za motore kaže da će zvuk motora biti jednako uzbudljiv kao i prethodne V8 jedinice.

„Motori će biti glasni, ali mislim da će zvuk biti drugačiji. Frekvencija će biti viša i sa turbo punjačem koji se vrti na 125 hiljada obrtaja u minuti, biće glasni. Kada stojite pored uređaja za merenje snage, i motor radi, obavezni su antifoni. Ovi motori će doneti još jedan kvalitet, a to je da će vozači morati da razmišljaju drugačije. Motori će isporučivati više obrtnog momenta, pogotovu na izlascima iz krivina. Kola sa više snage nego sile prianjanja koja izlaze iz krivine. Biće uzbudljivo, a pride, u F1 bolide dolazi najnovija, vrhunska tehnologija.“

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter