0
ATP

Đoković: Volim da igram u Melburnu

Objavljeno: 12.01.13 u 12:08

Novak Đoković

Novak Đoković rekao je danas da neće menjati pobedničku formulu kojom je do sada tri puta osvajao Otvoreno prvenstvo Australije.

„Do sada nisam menjao način priprema za Melburn. Sve je u principu isto, a najvažniji je tim koji me podržava. Samo još treba da startujem“, rekao je Đoković koji će u Melburnu pokušati da uđe u istoriju kao prvi teniser kome je pošlo za rukom da tri puta uzastopno osvoji trofej na prvom godišnjem Gren slem turniru.

Đoković je naglasio da voli da igra u Melburnu, jer na turnir dolazi potpuno odmoran.

„Volim da igram na Australijen Openu, jer posle pet, šet i sedam nedelja pauze napunim baterije i jedva čekam da počne turnir. Osećam da sam obnovio snagu i svež i motivisan počinjem sezonu „, rekao je Novak.

Prvi reket sveta naglasio je da mu više ne smeta australijska vrućina.

„Australijsko leto može ponekad da bude surovo zbog vrućne, ali tako je ovde već dugi niz godina. Navikao sam se na ovu klimu i znam kako je igrati pod ovakvim uslovima. Jednostavno, kako je svima, tako je i meni“, rekao je Đoković.

Novak smatra da su pored njega veliki favoriti i Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Marej.

„Marej je postao Gren slem i olimpijski šampion. On je veliki igrač, mentalno je ojačao i počeo da veruje u svoje sposobnosti, što je ključ uspeha“, rekao je Đoković.

U prvom kolu Melburna u noći između nedelje i ponedeljka Novak igra protiv Francuza Pola Anrija Matjea.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter