0
Ostali sportovi

Slovenci pobedili u Zakopanu

Objavljeno: 11.01.13 u 21:59

slovenija ski skokovi

Reprezentacija Slovenije trijumofovala je na ekipnom takmičenju u ski skokovima koje je u okviru Svetskog kupa održano danas u poljksom ski centru Zakopane.

Slovenci su skakali u sastavu Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala i Peter Prevc koji su ekipno osvojili 963,5 bodova, dok je Tepeš imao najduži skok od 127.5 metara.

Međutim, pitanje kako bi se takmičenje završili da domaći skakači nisu imali totalno neraspoloženog Krištofa Mijetusa koji je očajnim skokom od 108 metara u drugoj seriji praktično Slovencima uručio trijumf.

Poljaci koji su takmičenje završili na drugom mestu skakali su u sastavu Pjotr Žila, Kamil Štoh, Krištof Mijetus i Maciej Kot, a koliko su bili blizu trijumfa govori i pdatak da su Kot i Štoh imali najduže skokove dana sa daljinom do 133 metra.

Reprezentacija Austrije koja je bila oslabljenja zbog izostanka Greogora Šlirencauera, zauzela je treće mesto, četvrti su bili Nemci, dok su peto mesto zauzeli skakači Češke republike.

Takmičenje u individulanoj konkureciji na skakonici Zakopane biće održano sutra, dok je sledeće ekipno takmičenje na programu 9. februara u nemačkom Vilingenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter