0
Tenis

Obavljen žreb za Australijan Open

Objavljeno: 11.01.13 u 16:10

 australijen open

Novak Đoković, koji je prvi nosilac, na startu će igrati protiv Francuza Pol-Anrija Matjea. Potencijalni protivnici u drugom kolu su mu Amerikanac Harison i Kolumbijac Hiraldo, dok bi u trećem možda mogao da se sastane sa Viktorom Troickim. Treći po rangu srpski teniser će ipak imati težak posao da dođe do duela sa Novakom jer ga na premijeri čeka Čeh Radek Štepanek koji je 31. nosilac.

Troicki bi u slučaju pobede u drugom kolu igrao protiv Španca Felisijana Lopeza ili jednog od tenisera iz kvalifikacija. Osmom nosiocu Janku Tipsareviću je žreb za prvog protivnika doneo miljenika domaće publike Lejtona Hjuita.

U drugom kolu Janko bi mogao da igra protiv Slovaka Lacka ili Luksemburžanina Milera kog odlično poznaje iz juniorskih dana. Ukoliko sve prođe po planu, Tipsarević bi u trećem kolu igrao protiv Francuza Benetoa ili Bugarina Dimitrova.

Ana Ivanović je 13. nosilac, a njena prva protivnica je Mađarica Melinda Cink. U drugom kolu su joj moguće protivnice Slovakinja Hantuhova i jedna od kvalifikantkinja. Jelena Janković će na startu igrati protiv Šveđanke Johane Larson, dok je u drugom eka pobednica meč između dve kvalifikantkinje.

Ukoliko dva najbolje srpske teniserke zabeleže pobede, u trećem kolu bi ih čekao međusobni okršaj. Bojana Jovanovski na startu ne bi trebalo da ima previše težak posao protiv Marije-Tereze Toro-Flor iz Španije, ali bi u drugom mogla da naleti na 17. nosioca, Čehinju Lusi Šafarovu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter