0
Košarka

Lejkersi tonu

Objavljeno: 10.01.13 u 08:38

spurs-lakers

U duelu dva velikana Sparsi su slavili ptoiv Lejkersa u San Antoniju sa 108:105. Gosti su bili dosta oslabljeni neigranjem Dvajta Hauarda i Po Gasola.

Sparsi su odlično počeli i preuzeli inicijativu od samog početka. Čuvali su stečenu prednost i na odmor otišli sa vođstvom od 9 poena. Gosti iz Los Anđelesa su se probudili tek u poslednjoj četvrtini kada su imali i minus 16. „Jezeraši“ uspevaju da smanje zaostatak, a zbog tehničke greške koju je zaradio Stiven Džekson dolaze na 5 poena zaostatka. Imali su gosti šansu da dođu do produžetka, međutim nisu pogodili za tri ponea, pa je na kraju San Antonio slavio pred svojim navijačima.

Toni Parker je predvodio Sparse sa 24 poena, Manu Đinobili je ubacio 19, a Stiv Džekson i Tiago Spliter su postigli po 14 poena s tim što je ovaj drugi imao i 14 skokova. U Lejkersima, naravno, najefikasniji je bio Kobi Brajant sa 27 poena, Meta Vorld Pis je imao 23 poena, a dabl-dabl je ostvario Erl Klark sa 22 poena i 13 skokova.

Oklahoma je na svom terenu dočekala Minesotu i pobedila ih 106:84. Nikola Peković je zabeležio još jedan dabl-dabl učinak, ali to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da pruži ozbiljniji otpor.

Dobre odbrane, ali i nervoza u obe ekipe, je učinila u prvoj četvrtini vidimo po 16 poena na obe strane. Međutim, Oklahoma dolazi do svoje igre i postepeno povećava prednost. Na kraju ubedljivih 22 poena za pobedu Tandera koji su „preživeli“ poraz od Vašingtona pre dva dana.

Kevin Durent, a ko drugi, je bio najbolji u ekipi Oklahome sa 26 ponea, dok je Rasel Vestbruk upisao 23 poena. Rezervista Kevin Martin je zabeležio 19 poena. Najbolji igrač Minesote, sada već uobičajeno, bio je Nikola Peković sa 17 poena i 10 skokova, ali je najefikasniji bio Aleksej Šved sa 18 postignutih poena. Još jedan dabl-dabl je ostvaren kod Vulvsa, a to je postigao Derik Vilijams sa 14 poena i 11 skokova.

Klipersi nastavljaju sa dobrim partijama. Ovoga puta nadigrali su Dalas u Los Anđelesu sa 99:93.

Veoma zanimljivo je bilo u Stejpls centru gde su ekipe bile gotovo ujednačene tokom prve dve četvrtine, ali su Klipersi na odmor otišli sa blagom prednošću. Mevsima je prijala pauza pa su vrlo brzo preuzeli inicijativu, a potom i vođstvo. Međutim, domaći košarkaši u poslednjoj deonici prave preokret i dolaze do pobede.

Kri Pol je upisao dabl-dabl sa 19 poena i 16 asistencija, a isti broj poena je imao i Met Barns. Dabl-dabl je ostvario i Blejk Grifin sa 15 poena i 13 skokova. Mevse je predvodio Daren Kolison sa 22 poena, O Džej Mejo je imao 17, a Dirk Novicki 15 poena.

Memefis je zabeležio vrednu pobedu na gostovanju u golden Stejtu. Grizliji su pobedili ratnike sa 94:87. Košarkaši Grizlija su zabeležili tri pobede zaredom na tri teška gostovanja i sada se vraćaju u Memfis u odličnom raspoloženju.

Gosti su stekli prednost tokom prvog poluvremena, pa su Voriorsi činili sve kako bi napravili preorekt. U trećoj četvrtini dozvolili su Grizlijima da ubace samo 13 poena, ali je to bilo nedovoljno da se učini nešto više. Memfis je bio bolji u poslednjoj deonici meča i na kraju zasluženo slavi za osmu uzastopnu pobedu nad Voriorsima.

Najbolji grizli bio je Zek Rendolf sa 19 poena i 12 skokova, a njemu uz rame bili su Rodi Gej sa 18 i Majk Konli sa 16 postignutih poena. Najborbeniji ratnik bio je Stefan Kari sa 24 poena, a za njim slede Klej Tompson sa 20 i Dejvid Li sa 14 poena i 10 skokova.

Evo i pregleda svih utakmica

Rezultati
Toronto – Filadelfija 90:72
Šarlot – Juta 102:112
Klivlend – Atlanta 99:83
Boston – Finiks 87:79
Cikago – Milvoki 96:104
Nju Orleans – Hjuston 88:79
San Antonio – LA Lejkers 108:105
Oklahoma Siti – Minesota 106:84
Denver – Orlando 108:105
LA Klipers – Dalas 99:93
Golden Stejt – Memfis 87:94

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter