0
Evrokup

Rakočević oduvao Ulm

Objavljeno: 09.01.13 u 21:54

rakac

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom su nastavili sa dobrim partijama u Evrokupu, večeras je na startu druge faze takmičenja savladana nezgodna ekipa Ulma. Još jedan „run and gun“ meč pripao je crveno belima kao i još jedan meč sa velikim brojem poena.

Od samog starta se videlo da Ulm forsira brza rešenja u napadu i da šutira na svaku polupriliku. Loše je Zvezda otvorila meč pa su domaći imali 7-0 ali je brzo došlo sve na svoje. Ulm ćivi i umire od trojke, a večeras se od istih nije naživeo. Odlujući momenat meča su bile tri vezane trojke Vuka Radivojevića koje su odlepile goste na +10 a tu prednost je Zvezda do kraja meča nije izgubila. Kapiten Igor Rakočević je nosio svoj tim tokom celog meča pa je bilo i +13 za goste, dok je najbolji igrač Ulma, Brajant rano ušao u probleme sa ličnim greškama i u prvom delu meča bio potpuno odsečen od koša. Domaće je u tom periodu nosio Alan Rej koga, ruku na srce, je Rakočević mogao i bolje da čuva. Treću deonicu Zvezda počinje ponovo loše, rano ulazi u bonus i Ulm to koristi pa se vraća na samo -4.
Vlada Vukoičić zove tajmaut posle koga Rakočević počinje svoj mini šou, pa Zvezda posle tehničke treneru Ulma ide na +13 ponovo.

Ipak brza igra ima svoje mane, Zvezda vezuje nekoliko grešaka u napadu a u odbrani očajnom selekcijom faula dopušta rivalu da opet priđe na -5, takodje se razigrao do tada uspavani Brajant. Ipak trojkama Savovića i Rakočevića kao i sjajnim ofanzivnim skokom celog tima crveno beli ulaze sa +8 u poslednji minut. Malo su se pogubili igrači Zvezde u tom zadnjem minutu ali su bacanja izvodili dosta dobro, pa Ulm nije uspeo da uradi ništa više nego da smanji razliku do kraja meča.

Najbolji pojedinac meča je bio Rakočević sa čak 32 poena(6/11 za dva, 3/4 za tri, 11/14 za jedan). Standardno dobar je bio Savović sa 17 koševa a poen manje uz 10 skokova imao je Elton Braun.

Kod Ulma, iako je slabo počeo meč i imao samo 2 poena u prvom poluvremenu, Brajant je došao do 20 poena i 12 skokova, Alan Rej je meč završio sa 19 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter