0
Domaći fudbal

Čović poziva medije na strpljenje

Objavljeno: 09.01.13 u 15:02

covic1

Crvena zvezda je zvanično počela pripreme za prolećni deo prvenstva,a tom prilikom prozivci su prisustvovali gotovo si ključni funkcioneri crveno – belih među kojima je bio i potpredsednik kluba Nebojša Čović.

Čović je se na početku svog obrćanja osvrnuo na pisanje medija oko eventualnih pojačanja Zvezde odnosno pre svega na ne ostvarene dolaske Perosa i Kueve iz latinske Amerike.

„Tu ste napravili toliku ujdurmu oko tih pojačanja (misli se ne medije prim.aut.).  Prelazni rok traje 14. januara od do 27 ferbuara . Gde se žurite? što svaki dan moramo da licitiramo po medijima doćiće ovaj ili onaj. I odmah da vam kažem. Svi oni koji to buškaju i javljaju iz kluba ne misle dobro klubu. Potrudićemo sa da to bude zatvoren sistem kako to dolikuje ozbiljnom klubu, a ja mislim da je Crvena zvezda ozbiljan klub.“ kazao je Čović.

Što tiče finansijske situacije odnsono blokade klupskih računa Čović je kaže da klub radi na tome da se računi što pre odblokiraju.

„Zvezdina blokada iznosi tri miliona i onog trenutka kada je dignu, više nikad nećemo dozvoliti da račun uđe u blokadu. Vrlo domaćinski ćemo poslovati i blokada će biti dignuta onda kada Marfin i Euro banka izađu u susret, a nadamo se da hoće, kao i da će Borac i Sloboda prihvatiti uslove otplate duga na rate. Mediji treba da pomognu Zvezdi jer pisanjem o prelaznom roku čine ‘medveđu uslugu’ i treba da se više piše o potraživanjima, jer smo izneli dugove u javnost“, ispričao je Čović.

Potpredsednik crveno – belih osvrnuo se i na blokadu kako je rekao “egzotične” Univerzal banke.

„Postoji 620.000 evra depozita firme Mera Invest, na osnovu čega je egzotična Univerzal banka blokirala Zvezdu. Kada je objašnjeno da to nije po zakonu oni su digli blokadu, ali su Zvezdi pripisali kamate, kao da oni nisu imali kamate zbog depozita. Reč je o kreditu od 12 miliona dinara“, istakao je Čović.

Glavni čovek za finansije Zvezde takođe je dodao da će klub objaviti koliko je Zvezda do sada novca dala bankama te da će se mnogi iznenaditi kada čuju iznose

„Uskoro ćemo objaviti koliko je para Zvezda dala bankama na osnovu glavnice, kamata i zateznih kamata i svi će biti ozbiljno iznenađeni, iako će mnogi bankari reći da nas niko nije terao da uzimamo takve kredite. Zvezda nije ovca za šišanje i nije u redu da se naplaćuje kamata od 30 odsto, jer mora da postoji malo morala u tim kreditima“, smatra Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter