0
ATP

Titula za Janka na početku sezone

Objavljeno: 06.01.13 u 14:43

Janko Tipsarevic

Srpski teniser Janko Tipsarević osvojio je ATP turnir iz serije 250 u indijskom Čenaju nakon što je savladao u finalu Španca Roberta Bautistu-Ahuta sa 3:6, 6:1, 6:3.

Tipsarević je loše ušao u meč što se odrazilo i na rezultat. Bautista-Ahut je stekao brejk prednosti i poveo sa 3:0. Španski teniser ljubomorno je čuvao stečeno vođstvo, pa je špveo u finalu sa 6:3.

Janko se probudio u drugom setu. Poveo je brzo sa 2:0. Iznerviran greškom Tipsarević je bacio reket u trećem gemu, a tim potezom ulio sebi dodatnu energiju koja ga je dovela do vođstva od 5:0 u drugom setu. Bautisti-Ahutu je potom zatražio medicinski tajm aut, da li zaista zbog povrede ili iz želje da prekine Jankovu seriju, što i čini u narednom gemu. Ipak, naš as u sledećem gemu dolazi do izjednačenja sa 6:1.

Tipsarević je nastavio sa dobrom igrom i u odlučujućem setu. U trećem gemu koristi grešku Bautiste-Ahuta i dolazi do brejka. Naš teniser je sigurnom igrom na svoj servis održavao stečenu prednost, a na kraju i brejkom trijumfovao sa 6:3.

Srpski teniser je tako odlično započeo novu sezonu osvajanjem trofeja u Čeanju koji mu je protekle godine izmakao u finalu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter