0
Evropske lige

Brkić o prvom delu sezone

Objavljeno: 06.01.13 u 20:07

Zeljko-Brkic

Željko Brkić se ustalio na golu Udinezea, a kako kaže, veliku zahvalnost za dobre partije duguje svom bivšem konkurentu Samiru Handanoviću, sada čuvaru mreže Intera. Kada je došao u Udineze iz Vojvodine pre dve godine, reprezentativac Srbije je odmah otišao na pozajmicu u Sijenu gde je branio u kontinuitetu jer u konkurenciji slovenačkog reprezentativca na Friuliju nije imao šanse.

„Godina u Sijeni je za mene bila veoma dobra jer sam se upoznao sa italijanskim fudbalom. i imao priliku da se pripremim za povratak u Udineze. Odlaskom Handanovića sam dobio šansu u Udinezeu i mislim da sam je za ovih pet i po meseci iskoristio. Zadovoljan sam svojim igrama, ali moram da nastavim da radim da budem još bolji“, rekao je Brkić i nastavio:

„Često se čujem sa Handanovićem i razgovaramo o svemu, ne samo o fudbalskim temama. Za mene je on bez dileme jedan od trojice najboljih golmana u Evropi. Puno mi je značila njegova pomoć i podrška od prvog dana u Italiji“.

Udineze se polako penje na tabeli Serije A, a Brkić smatra da će igre i plasman ekipe biti sve bolji.

„Žao nam je što smo završili sa igrama u Evropi, ali je na kraju to pozitivna stvar. Još od leta smo igrali svaka tri dana, bilo je umora, a često smo imali i po desetak povređenih igrača. Kad smo ispali iz evropskih kupova, počeli su da dolaze bolji rezultati u prvenstvu i sada sa više samopouzdanja čekamo drugu polovinu sezone“, konstatovao je golman Udinezea koji je u međuvremenu diplomirao istoriju na fakultetu u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter