0
Evropske lige

Strašni Ba(ne), Siti lako

Objavljeno: 05.01.13 u 18:14

BA

Odigrano je čak 28 mečeva u FA kupu Engleske, a favoriti su lako došli do sledeće runde takmičenja. Od ekipa iz Premijer lige takmičenje su završili Njukasl i Sautempton, a ponovo će morati da igraju Fulam, Vigan, Sanderlend, KPR – VBA…

Čelsi je razneo Sautempton u gostima sa čak 5:1, a briljirao je novajlija Demba Ba koji je postigao dva gola. A sveci su poveli golom Džeja Rodrigeza… To kao da je iznerviralo pulene Rafe Beniteza pa je usledio stravičan nastavak s njihove strane – Ba je izjednačio na asistenciju Mate, a zatim je prednost plavcima doneo Viktor Mozes u samom finišu prvog poluvremena. Ivanović maltene rešava pitanje pobednika novim golom glavom posle centaršuta Mate, a Demba Ba postiže svoj drugi gol na debiju posle asistencije Azara. Izgleda da je Čelsi pogodio kada je Senegalac u pitanju. Konačan rezultat postavio je sa bele tačke Frenk Lampard.

Totenhem je lagano došao do naredne runde, savladali su Koventri sa 3:0, a vse su rešili u prvih 37. minuta. Dempsi je postigao dva gola, a Geret Bejl se takođe upisao.

spurs

Mančester Siti je istim rezultatom kao i Totenhem savladao tim Votforda. Tevez ih je doveo u vođstvo, Beri rešio meč, a u 90. minutu upisao se 17-godišnji Portugalac Markos Lopez.

siti

Najneprijatnije iznenađenje svojim fanovima priredio je Njukasl koji je u gostima izgubio od Brajtona sa 2:0 i tako se samo potvrdila očajna forma svraka i iz Premijer lige.

njukasl

U duelu dva premijerligaša KPR-a i Vest Broma bilo je uzbudljivo. VBA je poveo golom Šejna Longa u 78. minutu, ali su policajci izborili novi meč pogotkom Dajera u 90. minutu.

Novi meč moraće da igra i Stouk protiv Krostal Palasa kao domaćin, ali i Sanderlend protiv Boltona. Crne mačke mogu da budu srećne, jer su gubile 2:0 ali su golovima Vikama i Gardnera došle do izjednačenja.

Evo i kompletnih rezultata:
Brajton – njukasl 2:0
Kristal Palas – Stouk 0:0
Totenhem – Koventri 3:0
Vigan – Burnemaut 1:1
Fulam – Blekpul 1:1
Aston Vila – Ipsvič 2:1
Čarlton – Hadrsfild 0:1
Maklsfild – Kardif 2:1
Barnsli – Barnli 1:0
Mančester Siti – Votford 3:0
Lester – BArton 2:0
Milvol – Preston 1:0
Derbi – Tranmer 5:0
Krauli – Riding 1:3
Alderšot – Roteram 3:1
Midlzbro – Hejstings 4:1
Oksford – Šefild Junajted 0:3
Sautempton – Čelsi 1:5
KPR – VBA 1:1
Piterboro – Norič 0:3
Bolton – Sanderlend 2:2
Notingem – Oldam 2:3
Hal – Lejton 1:1
Blekburn – Bristol 2:0
Lids – Birmingem 1:1
Sautend – Brentford 2:2
Luton – Vulfs 1:0
Šefid Ven. – MK Dons 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter