0
Američki fudbal

Počinje plej of

Objavljeno: 05.01.13 u 12:18

NFL plejof

Krećemo! Četiri meseca surove sezone je za nama, a pakleni plej of počinje danas. Dva od četiri meča vajld kard runde na programu su večeras.

Hjuston Teksansi će na svom stadionu dočekati Sinsinati Bengalse. Dve ekipe koje su u totalno drugačijim fazama.  Teksansi su tokom gotovo do samog kraja regularnog dela sezone držali prvo mesto u konferenciji ali su mini serijom poraza napravili od gotovg veresiju i sada igraju vajld kard.  Forma im je u padu i ne nastupaju sa onoliko autoriteta sa koliko su to činili tokom većeg dela sezone.

Sa druge strane Bengalsi su tek krajem novembra i u decembru počeli da ozbiljno podižu nivo igre i poslednjih nedelja  su u sjajnoj formi.

Obe ekipe nemaju preteranih problema sa povredama. Teksansi najverovatnije neće moći da računaju na garda Antoana Koldvela koji ima povredu leđa, dok će Bengalsi po svemu sudeći neće moći da računaju na sejftija Krisa Krokera koji ima povredu butnog mišića.

Repriza poslednjeg kola regularnog dela šampionata očekuje nas u prvom meču NFC vajld karda, stim što se scena seli iz Metrodoma na Lembo fild gde će Grin Bej Pekersi dočekati Minesota Vajkingse.

I dok su Pekersi kao šampioni divizije ušli u plej of, Vajkingsi su se do poslednjeg trenutka borili za doigravanje i na kraju su u tome uspeli.

Međutim na Lembo fildu ni malo im neće biti lako. Kvoterbek Vajkingsa Kris Ponder poslednjih tri dana imao je ograničeno učešće na treninzima zbog povrede lakta. On će gotovo sigurno igrati večeras ali pitanje je koliko će ga povreda sputavati da pruži maksimum.

Prema poslednjim izveštajima iz Minesote, Vajkingsi sigurno neće moći da računaju na lajnbekera Tajrona Mekenzija koji ima povredu ramena.

Pekersi sa druge strane neće imati na raspolaganju vajd risivera Džereta Bojkina koji ima povredu skočnog zgloba, kao ni na defanzivnog enda Džerela Vortija koji vuče povredu kolena. Pod zankom pitanja je i raning beg Džejms Starks koji takođe ima povredu kolena i tek juče je odradio prvi trening ali samo delimično.

Vremenska progonoza za Viskonsin, tačnije Grin Bej govori da se ne očekuju izbiljnije padavine, vetar će biti blag, a temperatura će biti između -5 i -10 stepeni celzijusovih.

Meč u Hjustonu igra se od 20:30 po našem vremenu, dok je duel u Grin Beju na programu od 2 časa posle ponoći.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter