0
Košarka

Prvenstvo i Kup Srbije obojeni u crno belo

Objavljeno: 31.12.12 u 20:17

sampioni srbije

Partizan je nastavio dominaciju u domaćim takmičenjima i u 2012. godini. Crno belima su pripali pehari u Superligi Srbije i Kupu Radivoja Koraća. Sa druge strane Crvena zvezda je posle reorganizacije uspela da stekne i rezultatsku stabilnost. Večiti rival je bio poslednja prepreka košarkašima Partizana u oba finala domaćih takmičenja. Radnički iz Kragujevca je zaustavljen u polufinalima, prvo su u Kupu poraženi od Partizana, da bi u Superligi Zvezda bila bolja. Finansijska kriza je uticala na sve, ali najviše na Hemofarm kojeg su napustili sponzori, pa sada preživljava teške trenutke.

Borba za prvi trofej u 2012. godini vodila se za Kup Radivoja Koraća u Nišu. Na finalnom turniru koji se održao od 16. do 19. februara našlo se 8 ekipa, a u finalu su se sastali večiti rivali. Crvena zvezda je savladala Hemofarm sa 71:65, a Partizan je bio bolji od Radničkog sa 96:75. Pune tribine niškog Čaira obećavale su odličnu utakmicu, što se na kraju i desilo.  Čvrste i agresivne odbrane na obe strane obeležile su ovaj susret, a Partizan je po 13. put osvojio „Žućkovu levicu“ pobedom nad Zvezdom od 64:51. Za najboljeg igrača finala proglašen je bek crno belih Danilo Anđušić.

kup srbije

Košarkaška Superliga startovala je krajem marta. Četiri najbolje ekipe iz Košarkaške lge Srbije i četiri tima iz ABA lige započeli su borbu za plasmanu plej of. Košarkaši Partizana su osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu dobili za rivala u polufinalu plej ofa Vojvodinu, dok su se u drugom polufinalu sastali Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca.

Partizan je slavio protiv Vojvodine sa 2:0, dok su košarkaši Crvene zvezde izborili plasman u finale plej ofa Superlige Srbije u trećoj utakmici pobedom u Kragujevcu od 71:76. Usledilo je finale koje se dugo čekalo. Večiti rivali priredili s nam pravi spektakl. Partizan je poveo u seriji sa 92:83, a Zvezda izjednačila sa 68:56. Crno beli su opet došli do vođstva sa 78:72, da bi potom i u četvrtoj utakmici slavili sa 86:82 u nezaboravnom ambijentu u dvorani u Železniku. Partizan je osvojio 11. uzastopnu titulu, a 19. u klupskoj istoriji. Najkorisniji igrač finalne serije bio je košarkaš Crvene zvezde Omar Tomas.

Izabranici Duška Vujoševića će u narednoj godini imati težak zadatak da odbrane trofeje u Superligi i Kupu, jer su Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca dosta jači u odnosu na proteklu sezonu. U svakom slučaju očekuju nas neizvesni dueli i svašta je moguće. Videćemo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter