0
Evrokupovi

Čelsi slavio, pa plakao, građanska tuga

Objavljeno: 31.12.12 u 23:01

celsi

Čelsi je prvi put u istoriji došao do trofeja Lige šampiona i to kada se niko tome nije nadao. Roberto Di Mateo i Didije Drogba su najzaslužniji za spektakularno izbacivanje Barselone, a zatim i nanošenje velikog bola minehnskom Bajernu u finalu i to na sred Alijanc arene. Roman Abramovič je mogao da slavi došao je do željenog ušatog pehara, ali je samo nekoliko meseci kasnije tugovao jer je njegov tim ispisao i crnu istoriju – postali su prvi klub u istoriji LŠ koji je osvojio trofej, a zatim nije prošao grupnu fazu.

U prošlogodišnjoj sezoni svi su očekivali finale Real – Barselona, ali su Bajern i Čelsi pokazali da večiti španski rivali nisu nepobedivi i da se može proći pored njih. Penal Serhija Ramosa iz polufinala je i dalje tema za zezanje…

Real i Barsa su opet glavni kandidati da podignu pehar na kraju i ponovo se priča o tom finalu, ali opet je tu Bajern, pa zatim Mančester Juanjted koji nije dozvolio da im se dva puta desi da ispadnu u grupnoj fazi, Juventus koji je ponovo veliki tim, a neki vide i PSŽ kao potencijalno veliko iznenađenje… Ali je to najmanje realno, veća je verovatnoća da se podigne Arsenal i uzme trofej, ma koliko to nekima smešno zvučalo, pa i Dortmund koji sa Klopom, čini se, može sve.

Siti je opet ispao u grupnoj fazi i definitivno su oni najveće razočarenje kada je LŠ u pitanju za 2012. godinu. Ne mogu parama baš sve, za ovo treba i malo većeg iskustva. Čelsi je u drugom delu godine takođe razočarao, ali zbog podignutog pehara prvi put – sve im se oprašta.

Naš heroj godine kada je u pitanju je svakako Didije Drogba, čovek koji je sam rešio finale u Minhenu. Postigao je izjednačujući gol, igrao je i odbranu i napad, ma sve što je trebalo, a preuzeo je i odgovornost da izvede poslednji penal. Jedino što treba reći za njega je – svaka čast legendo, i upitati Romana: gde je novi ugovor bio za ovog čoveka?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter