1
Košarka

Čeka nas Eurobasket

Objavljeno: 31.12.12 u 23:32

duda

Olimpijadu smo, kao i naši reprezentativci, mogli da gledamo na malim ekranima. A kad smo videli šta rade Amerikanci, i kad smo posle videli naše u kvalifikacijama, shvatili smo da je možda i bolje što nismo otišli u London.

Ponovo je naša reprezentacija morala da igra kvalifikacije za Eurobasket. Prošli put smo dominantno i kočoperno izašli bez poraza iz istih i posle osvojili srebro. Očekivalo se nešto tako i ovaj put, isti trener, iskusniji igrači ali ne lezi vraže…

Dudina četa je lepo otvorila kvalifikacije ali onda je došlo do meča u areni, prvog, istorijskog, protiv Crne Gore. U punoj areni su se desile dve bruke. Prva, veća bruka, je što je crnogorska himna izviždana kao „Danke Dojčland“, a druga bruka je poraz šutem sa pola terena u zadnjoj sekudni meča. Nonšalantnost naših igrača tokom celog meča(čitaj kvalifikacija) i Teodosićevo neigranje odbrane u poslednjim sekundama su rezultirali velikim slavljem Crnogoraca i mukom u areni. A taj se muk, to jest, muka se nastavila.

Dudini puleni su igrali sa toliko oscilacija koliko se ne viđa na mečevima kadetske druge lige. Usledilo je nekoliko pobeda a onda novi šok i lagan poraz od Izraela u Tel Avivu od 13 razlike. Već je košarkaška javnost bila jako nezadovoljna kada je Srbija u Morači pukla opet od Crne Gore sada mnogo ubeljivije 72:62. Opet je usledila jedna pobeda a onda potpuni šok i poraz Srbije u Talinu od Estonije.

Taj poraz je prelio punu čašu pa se po Dudi i njegovim pulenima, sa razlogom, osulo drvlje i kamenje. Srbiju je na Eurobasket vodila samo pobeda protiv Izraela, koju su oni ostvarili ali košarkaška nacija je daleko od zadovoljne.

Oglašavanje kapitena Krstića posle pobede nad Izralom i srećnog plasiranja na EP, tipa „Šta je sad bilo hejteri?!“, takođe je moglo samo da sroza ugled koji je ova reprezentacija imala. I kad smo mislili da je ipak dosta i kvalifikacija i svega, oglasio se Dragan Labović.

Labović je naime sručio toliku količinu optužbi na račun selektora Dude Ivkovića, praktično zapečativši svoju sudbinu u nacionalnom timu, da smo svi zanemeli…
A Labović je pričao ono što je već dosta puta pominjano u medijima. Da Teo radi šta hoće, da Duda favorizuje pojedine igrače minutažom, ali i ono najbitnije da je Duda u dilu sa agencijom Beobasket, Miška Ražnatovića. Šta je tu istina a šta ne, prosudite sami. Ipak stvarno je čudno da su skoro sve pozvane igrače zastupa baš ta agencija. Takođe Duda je pozvao igrače koji nisu imali ni jednu poštenu utakmicu u sezoni (Rašić i Tepić), dok su kod njega u reprezentaciji imali više nego dobru minutažu. Ipak iza Ivkovića stoje velika dela i veliki uspesi koji nas uveravaju da nije baš sve tako kako Labović priča.

Sve u svemu, čeka nas Eurobasket u Sloveniji a mi smo u grupi sa Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom, Litvanijom i Letonijom. FIBA Eurobasket će se igrati od 4. do 22. septembra 2013.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title ÄŒeka nas Eurobasket | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I am satisfied to find so much useful information here within the article. Thanks for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter