0
Američki fudbal

Redskinsi ili Kaubojsi?

Objavljeno: 30.12.12 u 12:55

Dakle sve se svodi na jednu utakmicu. Savršeno! Vašington Redskinsi (9-6) večeras u prajm tajmu (meč naknadno prebačen u taj termin) od 20.20 časova po Istočnom vremenu u Americi odnosno u 2 i 20 po našem vremenu dočekuju na Fedeks fildu Dalas Kaubojse (8-7) u obračunu koji će direktno odlučiti o tome ko će biti prvak divizije NFC Istok, odnosno ko ide u plej of.

Doduše dok je Kaubojsima neophodna pobeda po svaku cenu, Redskinsi mogu u doigravanje i kroz vajl kard ali za to je potrebno da se poklope i neki drugi rezultati, odnosno da Bersi i Vajkingsi izgube večeras.

Međutim, u ovom obračunu verujte da neće biti nikavih kalkulacija. Najveći rivalitet u NFL garantuje da će mo videti „krv i znoj“ do samog kraja, pa ko sa štitom, a ko na njemu.

Dobra vest je da obe ekipe nemaju povređenih igrača, tačnije svi koji su na listi zapravo vuku lakše povrede i poptuno su učestvovali u prethodnim treninzima.

Možda je u ovom trenutku sasvim suvišno govoriti o sudaru dva kvoterbeka Roberta Grifina Trećeg i Tonija Roma, ali ipak ćempo izneti po neki statistički podatak.

Ruki kvoterbek Reskinsa doneo je renesansu u Vašington i posle godina lutanja čini se da jedna od najstarijih i najuspešnijih franšiza u istoriji ponovo kreće na put slave. Grifin se na terenu ne ponaša kao ruki. Tokom sezone imao je 375 pokušaja dodavanja, od toga uspešnih 249 za ukupno 3100 jardi. Imao je 20 tačdaunova i samo 5 intersepšna. Trčanjem je prešao 752 jarda iz 114 nošenja i postigao deset tačdaunova.

Međutim, zbog povrede levog kolena koju je doživeo na meču protiv Rejvnsa i koja još potpuno nije prošlost, za očekivati je da Grifin svoje trčanje ograniči, naravno sve dok to ne bude neophodno.

Sa druge strane Toni Romo je kvoterbek od koga se sezonama unazad očekuje da Kaubojse odvede do novog Superboula.  Romova igra na ivici žileta. Sa 611 pokušaja dodavanja i kompletiranih 405 za 4685 jardi on se ne usteže da pokuša i najrizičnija dodavanja. Do sada je upisao 26 tačdaun dodavanja i 16 intersepšna, a trčenjem je jednom uspeo da poentira.

Ofanzivno Redskinsi imaju prednost u napadu po zemlji gde dominira ruki Alfred Moris koji je do sada upisao 302 nošenja za 1413 jardi i 10 tačdaunova, dok Kaubojsi polje „biju“ kroz vazduh gde su glavne mete Tonija Roma, tajt end Džejson Viten sa 103 hvatanja za 983 jarda i 2 tačdauna, kao i vajd risiver Dez Brajant sa 88 hvatanj sa 1311 jardi i postignutih 12 tačdaunova.

Treba ipak imati u vidu da su Reskinsi povratkom vajd risivera Pjera Garsona dobili balans u odnosu zemlja-vazduh što Grifinu otvara dodatne opcije, što može da bude presudno na ovom meču.

Kad bacimo pogled na obrane tu su Kaubojsi u blagoj prednosti. Redskinsi u proseku dozvoljavaju skoro 290 jardi dodavanjem što je za 50 više nego što dozvole Kaubojsi. Kaubojsi sa druge strane dozvoljavaju u proseku 115 jardi trčanjem dok Skinsi to čine za 95 jardi.

Kada je u pitanju treći pokušaj tu Dalas bolje stoji i njihova realizacija je 43.2 %  dok Redskinsi imaju loših 35.2 % uspešnosti.

Ko je imao strpljenja da čita do ovde najavu neka da neki lajk. 🙂

Elem to je manje više to kada su u pitanju Redskinsi i Kaubojsi pa želi neka bude budan noćas jer sigurno neće zažaliti.

nfl

Što se tiče ostalih ekipa, odnosno borbe za plej of u konferenciji AFC ostalo je samo da se rasporede mesta jer su svi učesnici doigravanja već poznati, dok u NFC konferenciji u plej of borbi pored Redskinsa i Kaubojsa još učestvuju Bersi (8-7), Vajkingsi (8-7) i Džajantsi (8-7).

Džajantsima koji igraju protiv Iglsa na Metlajf stadionu potrebna je pobeda ali i porazi Kauboojsa, Bersa i Vajkingsa kako bi upali u vajld kard.

Vajkingsima koji u Metrodomu dočekuju Pekerse potrebna je pobeda za vajld kard, ali u doigravanje mogu i ako odigraju nerešeno a Bersi izgube, odnosno Kaubojsi izgube ili odigraju nerešeno, Džajnatsi takođe i Bersi izgube.

I na kraju Bersima koji gostuju u Detroitu potrebna je pobeda protiv Lajonsa i poraz Vajkingsa.

Parovi 17. NFL vikenda:

Od 19h po našem vremenu:
Tampa Bej – Atlanta
Njujork Džets – Bafalo
Baltimor – Sinsinati
Čikago – Detroit
Hjuston – Indijnapolis
Karolina – Nju Orleans
Filadelfija – Njujork Džajants
Klivlend – Pitsburg
Džeksonvil – Tenesi

od 22:30h:
Kanzas Siti – Denver
Grin Bej – Minesota
Majami – Nju Ingland
Oukland – San Dijego
Sent Luis – Sijetl
Arizona – San Francisko

od 02:20h:
Dalas – Vašington

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter