00 Valencia Test pre 2013 14 de noviembre de 2012

Mark Markez će morati malo laganije da uđe u nastupajuću sezonu, bez preterivanja i bez ideje da odmah mora da pobeđuje, prema rečima petnaestostukog šampiona sveta Đakoma Agostinija. Legenda motociklizma je ocenio da je 19. godišnji, novopečeni vozač Honde, malo previše poleteo u svojim željama, i da bi mu bilo pametnije da se malo privikne na najjaču klasu i sačeka svoju šansu.

Mark Markez je 2011. godine vodio u Moto2 šampionatu ispred Stefana Bradla tri trke pred kraj, ali se onda skrljao na treningu u Australiji i imao problem tokom treninga u Maleziji, tako da je propustio dve poslednje trke… Ostao je u kategoriji i u 2012. godini i izdominirao, odnevši devet pobeda, odnosno 14 podijuma od 17 trka. Nakon toga, potpisao je ugovor sa Hondom i impresionirao na testovima na Sepangu, ali Agostini kaže da Markez mora da bude strpljiv kako bi se potpuno adaptirao na život u premijer klasi.


“Markez impresionira sve oko sebe. Nadam se da ga vode u dobrom pravcu, jer ako misli da može odmah sve da pobedi, teško će to uraditi. Voću treba neko vreme da sazri…On će imati sjajnu sezonu, ali nije realno da očekuje sve i odmah. Pomak sa 140 konja u Moto2 na 240 u Moto GP, nije zajebancija, ne bi smeo da bude opušten nimalo”