rosi

Loris Kapirosi veruje da Valentino Rosi može ponovo da osvajaja Gran Pri takmičenja, pošto je bio u prilici da testira Jamahin motor YZR-M1  koji će Rosi terati tokom naredne sezone.

Kapirosi je posle završetka aktivne karijere bio u prilici, kao savetnik za bezbednost takmičara da proba gotovo sve motore, a nedavno je izjavio da je bilo gotovo nemoguće pobediti na postojećem modelu Dukatija koji je Rosi vozio do kraja ove sezone. Poslednja pobeda na Dukatiju je bila daleke 2009. te godine kada je Stoner izdominirao, dok je Jamaha u poslednje dve sezone deset puta pobedila i još 30 puta bila na podijumu zahvaljujući Horheu Lorencu i Benu Spizu.


„Imao sam priliku da napravim nekoliko krugova na Jamahi u Valensiji, i zahvaljujem im na tome jer sam odmah shvatio koliko je to kompetitivan motor. Valentino je moj veliki prijatelj, i siguran sam da će biti veoma brz na ovakvom motoru. Javiće se u njemu ponovo entuzijazam, čak iako izgleda teško pobediti Lorenca i Pedrozu. Mislim da će pobeđivati na trkama, ali nisam siguran da će ponovo do titule. Ako mu uspe, onda je stvarno car!”