0
Košarka

Rakoč: Cilj nam je Evroliga

Objavljeno: 28.12.12 u 14:00

Igor Rakocevic

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Igor Rakočević smatra da je primaran cilj kluba sa Malog Kalemegdana plasman u Evroligu, ali da je želja i titula radi prestiža. U opširnom intervjuu koji je dao za mozzartsport.com, Rakoč je pored priče o košarci govorio i stvarima iz privatnog života. Prenosimo vam delove intervjua.

Iako će uskoro napuniti 35 godina, to se ne vidi u njegovoj igri što je potvrdio i sam Rakočević.

„Da, ne vidi se… Ne znam da li je genetika ili nešto drugo. Kad razmišljam, kraj karijere bi trebalo da dođe uskoro po svim tim parametrima, jer sam počeo da treniram sa 11 godina. Međutim, fizički se osećam fantastično. Nemam nekih znakova usporenja, gubitka eksplozivnosti. Verovatno je to posledica malo genetike, malo moje bolesne želje za košarkom“.

Kapiten Zvezde otkrio je takođe da ni malo ne voli da gubi pa čak i kada su u pitanju društvene igre.

„Imam neverovatan problem, čak i sa najbližim prijateljima, jer ne mogu ništa da igram, čak ni običnu društvenu igru, Monopol ili Ne ljuti se čoveče, a da to za mene nije vrlo ozbiljno takmičenje. To je neki bolesni takmičarski duh. Jednostavno, ne trpim poraze! Ja hoću da ubijem nekog kad izgubim!“

Što se tiče glavnog hobija a to su video igrice Rakoč je potvrdio da na tom polju nikako ne posustaje.

„Kad već stariš u telu, ne moraš i u duhu. Obožavam te video-igrice, igram ih i sa sinom. Sad pravim kolekciju onih koje nisam stigao da igram i završim. Imam jedno dvadesetak kod kuće i čim prestanem da igram košarku, ima sve da ih završim“.

Upitan da opiše kako nosi breme popularnosti, rekao je da ga to u velikoj meri opterećuje.

„Recimo, u mojoj familiji i među prijateljima, zabranjeno je da se razgovara o košarci. Gde god krenem, ili kada čekam na semaforu, neko stane pored mene kolima i pita me nešto, pa mi daju podršku, pa mi šalju poruke preko interneta, zaustavljaju me u prodavnici… Mnogo mi je teško da stalno odgovaram na ista pitanja i to me baš guši. Generalno, dosta je opterećujuće da ne možeš da odeš bilo gde, a da te ne gnjave košarkom. Dakle, apelujem na vaše čitaoce – molim vas, ako me sretnete negde u gradu, nemojte ništa da me pitate u vezi s košarkom“.

Kapiten crveno – belih se na kraju zahvalio navijačima Crvene zvezde i poručio im da je najvažniji plasman u Evroligi.

„Nema šta, pokazali smo ove sezone da imamo šansu da napravimo rezultat. Najbitnija stvar nije srušiti Partizan, nego ostvariti plasman u Evroligu. Ali želimo i domaću titulu, radi prestiža. Poručujem svim Delijama da ih mnogo volim. Hvala im na divnim momentima u mojoj karijeri, a nadam se da će ih biti još“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter