0
Ostali sportovi

Lekićeva i Ilić najbolji u 2012.

Objavljeno: 28.12.12 u 20:06

3

Tradicionalna manifestacija „Dani srpskog rukometa“ u organizaciji Rukometnog saveza Srbije održana je u Kristalnoj dvorani hotela Hajat gde su se okupili najistaknutiji treneri, igrači i sudije, kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori.

„Ovo je najuspešnija godina u istoriji srpskog rukometa. Organizovali smo dva Evropska prvenstva na kojima smo igrali polufinalne utakmice u obe konkurencije. Ova godina je temelj budućeg rada i uspeha ovog sporta, i siguran sam da ćemo doneti po jednu medalju sa predstojećih takmičenja“, istakao je Velimir Marjanović, predsednik Rukometnog Saveza Srbije.

U zajedničkom izboru RSS-a i Sportskog žurnala, proglašeni su najbolji rukometaši i rukometašice u protekloj godini.

Za najboljeg trenera u ženskoj i muškoj konkurenciji proglašen je Aleksandar Brković, trener Partizana, a za najboljeg rukometaša u Srbiji Uroš Mitrović, dok je kapiten muške reprezentacije Momir Ilić poneo titulu najboljeg internacionalca.

1

Titulu najbolje igračice koja svoju karijeru gradi van Srbije ponela je Andrea Lekić, koja igra za Mađarski Đer. Jovana Risović, koja je ove godine debitovala za reprezentaciju izabrana je za najbolju rukometašicu koja igra u Srbiji.

2

Protekla 2012. godina ostaće upamćena i kao gdoina u kojoj je Srbija bila organizator dva Evropska prvenstva u seniorskim konkurencijama. Evropsko prvenstvo za muškarce održano je u januaru, a naša selekcija je osvojila srebrnu medalju. Srbija je bila organizator EP i u ženskoj konkurenciji u decembru, a naše dame su zauzele četvrto mesto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter