0
Fudbal

Leube se žalio na odluku UEFA

Objavljeno: 26.12.12 u 14:59

uefa

Očekivana informacija stiže iz UEFA – diciplinski inspektor ove organizacije Žan Samjuel Leube uložio je žalbu na odluku Disciplinske komisije u kojoj se FSS zbog dešavanja u Kruševcu na meču s mladom reprezentacijom Engleske kažnjava s 80.00 evra i jednom utakmicom igranja bez publike.

Njemu to nije dovoljno i traži mnogo drastičnije kazne.

„U skladu sa pravilima UEFA, disciplinski inspektor UEFA ima pravo da otvori istragu i da uloži žalbu na odluke kontrolnih i disciplinskih tela“, navodi se na zvaničnom sajtu UEFA, a inspektor Žan Samjuel Leube rešio je da iskoristi svoje pravo.

Prema rečima genseka FSS Zorana Lakovića, ova olduka je poptuno očekivana.

„Očekivali smo ovako nešto. Leube je zahtevao da se FSS kazni sa 200.000 evra, da se mlada reprezentacija Srbije suspenduje iz narednih kvalifikacija za EP, da se treneri kazne od po dve do 10 godina zabrane rada, a drastičnije kazne je zahtevao i za igrače.

On nije zadovoljan predusom Disciplinske komisije i iskoristio je svoje pravo na žalbu. Videćemo da li će isto uraditi i FS Engleske, pa ćemo razmišljati kakvi su naši dalji potezi.

Poslednji rok za tako nešto je 8. januar, a kao u UEFA niko ne radi do 3. Januara, ima sasvim dovoljno vreman da se spremimo za to.

Mi i dalje verujemo u nezavisnost Dusciplinske komisje UEFA i videćemo kakav će biti epilog ovog događaja“, kaže Laković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter