2

Predstavnici ženske i muške rukometne reprezentacije Srbije bili su danas gosti Vojne akademije u Beogradu. U neformalnoj atmosferi zajedno sa kadetima i kadetkinjama reprezentativci su se družili, a nakon toga takmičili u izvođenju sedmeraca u sportskom centru Akademije.

5

Srbija je ove godine bila domaćin Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce i žene, što je prvi put u istoriji, da jedna zemlja dobije organizaciju dva ovako velika takmičenja. Neposredno pred početak sportskog duela predstavnici Saveza i Akademije razmenili su dresove, tima Vojne akademije i reprezentacije Srbije.


6

“Zahvaljujem se Ministarstvu odbrane i Vojnoj akademiji sa kojima Rukometni savez Srbije ima izvanrednu saradnju. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu”, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS, dok je Dragan Đini, načelnik odseka za vojni sport rekao:

“Tokom Evropskog prvenstva podarili ste nam mnogo emocija i dobre igre. Nadam se da je ovo početak jednog dugogodišnjeg prijateljstva i da će ova poseta uticati i na našu rukometnu sekciju. Isto tako verujem da će za nekoliko godina neko od kadeta i kadetkinja Akademije zaigrati i za reprezentaciju.”