0
Evropske lige

Čičarito kljucnuo svrake, mačke ogrebale građane!

Objavljeno: 26.12.12 u 18:12

van persi

Mančester Junajted je pobegao gradskom rivalu Sitiju posle 19. kola Premijer lige na sedam bodova, a Čelsi je nastavio niz odličnih rezultata baš kao i Everton i VBA.

Potpuno lud meč je viđen na Old Trafordu! Junajted je savladao Njukasl sa 4:3 u meču u kom su svrake vodile tri puta! Neverovatni Čičarito je opet doneo sva tri boda crvenim đavolima, koji su na ovaj način pobegli još više gradskom rivalu Sitiju.

Sjajno je Njukasl odigrao taktički u prvom poluvremenu, poveli su već u 4. minutu – šutirao je Demba Ba, De Hea kratko odbio loptu, a niko nije ispratio Džejmsa Perča koji ubacuje loptu u mrežu. Uspeli su da zaustave Junajted na sredini terena, imali su više udaraca ka golu u prvom poluvremenu, ali su crveni đavoli dočekali svoju priliku u 25. minutu i posle prekida došli do izjednačenja golom Džonija Evansa koga niko nije ispratio. A četiri minuta kasnije situacija o kojoj će se dosta pričati. Simpson je centrirao, Sise bio u ofsajdu ispred Evansa koji je zatresao sopstvenu mrežu. Prvo je gol poništen zbog ofsajda, ali nakon naknadnih konsultacija je priznat… Realno je Majk Din pogrešio, jer Evans ne bi ni išao na ovu loptu da iza njegovih leđa nije bilo Sisea… Ferguson nije u prvi mah video šta se desilo, ali je poludeo na startu drugog dela kada je imao šta da kaže sudijama. Junajted dolazi drugi put do izjednačnja golom Patrisa Evra koji je lepo šutirao sa 18 metara u dalji ugao, a Krul nije najbolje intervenisao, međutim klizav teren je još jednom učinio svoje. Njukasl se nije predao, sa klupe je ušao Gabrijel Obertan i namestio gol Papisu Siseu za treće vođstvo svraka u 68. minutu. Samo je tri minuta trebalo Junajtedu da izjednači, konačno je strelac Robin van Persi, posle još jedne očajne intervencije odbrane Njukasla (ali je pre toga Van Persi zakačio Koloćinija po glavi, pa je i ovaj gol prilično sumnjiv). Crveni đavoli su od tog momenta bolji, sudija Din propušta priliku da dosudi jedanaesterac za njih, pa je Ferguson opet odlepio i napao pomoćnog arbitra, a nedugo zatim je Van Persi pogodio i stativu. A u 85. minutu je i Njukasl pogodio stativu, šutirao je Sami Ameobi. I u nadoknadi vremena, Karik za Čičarita i 4:3 za Mančester Junajted koji odlazi na +7 u odnosu na Siti! Do kraja meča samo se desila još jedna stvar, Vurnon Anita se povredio i iznet je sa terena posle starta Valensije, koji nekim čudom nije dobio drugi žuti i crveni karton.

Sanderlend je još jednom uspeo da savladala Mančester Siti u 2012. godini i to opet sa 1:0! Ovoga puta dželat građana nije bio Dong, već njihov bivši igrač Adam Džonson uz veliku pomoć Harta kada je šutirao iz prilično loše pozicije, ali pre toga igrači domaćeg tima nisu izbacili loptu iako je Zabaleta ležao na travi povređen… Pokušao je Manćini i sa uvođenjem Džeka, ali ovoga puta ni to nije upalilo. Da li je ovo kraj za Roberta Manćinija na klupi građana?

celsi

Čelsi je slavio na gostovanju protiv Noriča sa 1:0, a gol odluke postigao je Huan Mata u 38. minutu kada je sjajno šutirao sa 18 metara u suprotan ugao.

500. meč Fila Nevila u Premijer ligi i pobeda Evertona na Gudison Parku protiv Vigana sa 2:1. Dugo su se gosti držali i odlično branili, a nisu imali ni trunku sreće u 52. minutu kada je psole udarca Liona Osmana lopta pogodila u ruku Kaldvela i prevarila Al Habsija i završila u mreži. A u 77. minutu centaršut slavljenika Nevila i majstorski pogodak glavom Jagielke. Do kraja je Vigan uspeo da smanji preko Konea, ali ništa više od toga.

article-2252555-16A851AD000005DC-836_634x438

Fulam je dočekao Sautempton i nadao se da može do pobede. Poveli su golom Berbatova u 8. minutu i vodili su sve do samog finiša kada je dosuđen penal za gste. Loptu je u 85. minutu namestio Lambert i zatresao mrežu za bod svetaca. Jedini meč bez golova odigrali su Reding i Svonsi.

U meču koji je počeo kasnije VBA je kao gost savladao KPR sa 2:1. Povela je ekipa Stiva Klarka sa 2:0 golovima Branta i zatim autogola Roba Grina, a Đibril Sise je uspeo samo da smanji rezultat na 2:1, pa policajci ostaju na samo jednoj pobedi posle prvog dela sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter