0
Košarka

Petrović: „Želimo Savovića“

Objavljeno: 24.12.12 u 23:12

savovic

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Aco Petorivć izarzio je želju da krilni centar Crvene zvezde Boris Savović zaigra za njegov tim na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naredne godine.

„Mi smo obavili sve predradnje, što znači i da smo razgovarali sa Savovićem. Imali smo zajednički ručak kome je prisustvovao i generalni sekretar Saveza BiH, koji je obavio razgovor sa Borisom“, izjavio je Petrović.

Pošto je Savović rođen u Trebinju ima državljanstvo BIH, ali ima i državljanstvo Republike Srbije, tako da može da bira za koju će reprezentaciju nastupiti.

Savović je rođeni Trebinjac, uz neke papire koji treba da dođu iz Crne Gore, on može da nastupi za nas. Nama nedostaje upravo ono što igrač Zvezde daje, kontrola skoka nam je bila problem u kvalifikacijama, a koliko vidim kroz regionalnu ligu, on bi nam doneo sjajnih 15-ak minuta kao zamena Mirzi Teletoviću.“

Petrović ističe da je odluka na Savoviću, ali i da bi u reprezentaciji Bosne imao više prostora za igru.

„Na kraju krajeva, odluku će doneti Savović, ali verujem da više prostora može pronaći u reprezentaciji Bosne nego u Srbiji“, zaključio je Petrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter