in ,

Nismo nadležni za profesionalne klubove

Alisa Maric

Ministarka sporta i omladine rekla je da profesionalni klubovi nisu u direktnoj nadležnosti njenog ministarstva koje ima svoje, jasno definisiane prioritete, ali je kazala da Vlada može u izuzetnim slučajevima da pomogne klubovima.

Sportski klubovi u Srbiji imaju velikih finansijskih problema, mnogi su na ivici egzistencije, a mnogi su se i ugasili. Mnogi od njih često traže pomoć države da bi preživeli ili zadržali rezultate u kriznim vremenima, ali je Alisa Marić rekla da njeno ministarstvo nije adresa za to.

„Mnogi nam se obraćaju za pomoć, to je izgleda najlakše. Zakonom o sportu, međutim, tačno je definisano šta ministarstvo može da podrži i prioriteti su jasno definisani. Profesionalni klubovi nisu u direktnoj nadležnosti ministarstva, već lokalne samouprave“, rekla je Alisa Marić agenciji Beta.

Nadležnosti i prioriteti ministarstva omladine i sporta su jasno definisani.

„Ministarstvo se pre svega stara da sportski savezi dobiju adekvatna sredstva kako bi svojim sportistima obezbedili adekvatne pripreme i takmičenja, sve što je potrebno za rezultat. Situacija je tu prilično jasna. Može da se izuzetno desi da se pomogne neki klub, ali je to odluka druge vrste i donosi se na najvišem nivou“, rekla je ministarka.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Karadžić: Pritisak nas neće poremetiti

Bez pritiska u Katerhamu