0
Auto Moto

Novi penzioner

Objavljeno: 23.12.12 u 23:56

Žan Alezi

Još jedan bivši vozač F1 je odlučio da okači felne o klin, ovoga puta je to Žan Alesi, koji se posle uspešne karijere u F1 zaputio na kraju u Fan Force United tim za koji je vozio u Indi 500, ali bez nekog većeg uspeha.

Alesi je vozio za Tyrell, Ferrari, Benetton, Sauber i Jordan tokom F1 karijere, pobedivši samo jednom, i to 1995. godine u Kanadi, dok se pored ove pobede na podijumu našao čak 31. put. U F1 je proveo od 12 godina, od 1989 do 2001, a potom se oprobao i u DTM šampionatu. U 2012. godini u Indikaru je postigao mnogo manje uspeha od očekivanog sa Lotusovim bolidom, pa je u 48 godini odlučio da se povuče iz autosporta jer nije mogao više da se nosi sa rivalima iz Ševroleta i Honde koji su ga iberundovali i po nekoliko puta, pa je zbog sporosti isključivan iz trke. U takvim okolnostima nije bio ni blizu pronalaženja sponzora za još jedan pokušaj.

Tokom F1 karijere, Alesi je startovao na 201. trci, što ga stavlja na 11 mesto po broju startova ikada…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter