in ,

Nadmudrili rivale

vemic

Nekadašnji Dejvis Kup reprezentativac Dušan Vemić o svom angažmanu u stručnom štabu Novaka Đokovića i o tome kako je sarađivati sa najboljim na svetu, prenose „Večernje novosti“.

Novakova sjajna osobina je da je maksimalno posvećen radu s timom i da svaka jedinka u toj mašini ima svoje mesto u slagalici. Naravno, on je najveći deo svega toga, a mi smo tu da mu pomognemo. A on u svakom trenutku pokazuje privrženost „svojim“ ljudima“, rekao je Vemić.

Mnogi su predviđali da se Nole neće dugo zadržati na tronu, ali je on svojim rezultatima pokazao da nisu bili u pravu.

„Ova godina je ponovo pokazala koliko je Novak stabilan i potpuno posvećen tenisu. Naravno da je zasluženo ponovo na „svom“ mestu – broja jedan. Poslednji turnir sezone odigrao je skoro bez greške i to mnogo znači za samopouzdanje u 2013.“, istakao je Dušan.

Đoković je po mnogo čemu drugačiji od drugih.

„Nole ima osobinu da upija svaku informaciju i odabira ono optimalno što je njemu potrebno. Oko njega nema mnogo ljudi, ali im on bezgranično veruje. Ima mnogo obaveza prema sponzorima, što nije nimalo lako. Napravio je izuzetan podvig odbranom titule najboljeg tenisera sveta, a da pritom ne odigra mnogo turnira, da ostane zdrav i psihički jak. I, na kraju, da sebi da dve i po nedelje odmora“, rekao je Vemić

Mnogi su želeli da Đokovića skinu sa mesta broj 1, međutim Nole je svojom energijom, ali i znanjem, odoleo. Na kraju ostao je na vrhu, a njegovi protivnici su ostajali zbunjeni i nemoćni da se suprotstave igri srpskog tenisera.

„Tražili su način da mu otežaju, ali i mi smo pronalazili odgovor da ta njihova nastojanja osujetimo. Drago mi je da je, pre svega, Novak odoleo napadima, a to je i nama satisfakcija da smo dobro radili. Mislim da smo rivale doveli do toga da ne znaju kako da se suprotstave Novaku i njegovoj igri. A Đoković je još više napredovao“, zaključio je Vemić.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Danas me zanima

Fišer napustio Meverikse