0
AdmiralBet ABA Liga

Ćapin eksirao Cedevitu

Objavljeno: 23.12.12 u 21:00

KK Radnički

Posle dva uzastopna poraza koja su pretila da udalje Radnički od borbe za Evroligu i fajnal for, Kragujevčani su proradili kad je najpotrebnije i savladali Cedevitu u dupke punoj dovorani Jezero.

Rezultatska klackalica je bila u ovom meču sve do poslednje deonice. Do tada je u prvoj četvrtini viđena run and gun košarka na obe strane i veliki broj poena uz slabe odbrane. Već u drugoj četvrtini šut prestaje da sluđi domaćina pa Cedevita odlazi na odmor sa +5. Rovovska borba je nastavljena u trećoj deonici kada Aleksandar Ćapin preuzima komandu i trojkama preokreće rezultat.

A u poslednj9oj četvrtini šou slovenačkog pleja. U odsudnim trenucima Ćapin je postigao čak 4(od ukupno 7) trojke. A šutirao je i iz kontre i preko ruke a i iz trka. Radnički je tako izbegao neizvesnu završnicu i došao na +8 na dva minuta do kraja, pa sigurno priveo meč kraju.

Najbolji igrač utakmice je definitivno bio Aleksandar Ćapin sa 23 poena i osam asistencija i ukupan indkes uspešnosti od 28. Njemu su pomogli Varda, Sinovec i Vajt sa po 14 ubačenih poena.

Kod gostiju je najbolji bio Marko Tomas sa 17 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a Markiz Grin i Goran Suton upisali su po 15 poena.

Radnički sada ima osam pobeda i sedam poraza dok Cedevita ima pobedu više. Kragujevčani u sledećem kolu gostuju Igokei u Laktašima dok Cedevita kući ima priliku da se osveti Splitu za iznenašujući poraz na startu sezone.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter