0
AdmiralBet ABA Liga

Nije bilo lako

Objavljeno: 22.12.12 u 23:29

Cvetković

Maestralnu epizodnu ulogu ponovo je imao mladi Aleksandar Cvetković koji je igrao fantastičnu odbranu, a bio je i precizan u trenucima kada ruka nije smela da zadrhti:

„Ovo je vrlo bitna pobeda za nas. Nije bilo lako, ali smo pokazali kvalitet i trudićemo se da nastavimo sa ovakvim partijama i sledeće godine. Hvala navijačima koji su nas nosili tokom svih 40 minuta. Dobro smo odreagovali posle tehničke greške. Motivaciju smo dobili od navijača, ali i od Vuka Radivojevića koji nas je okupio i dao savete. Poželeo bih našim navijačima srećnu Novu godinu.“ poručio je Aleksandar Cvetković.

Trener Crvene zvezde DIVA  Vlada Vukoičić čestitao je igračima na još jednom trijumfu i potom dodao:

„Posle svega što se desilo na startu lige, ne možemo biti nezadovoljni igrom i rezultatima u ABA ligi i Evrokupu. Pauza će nam dobro doći da poradimo na nekim detaljima na treningu i napravimo planove za sledeću godinu. Večeras je Zadar došao posle serije pobeda, sa visokim samopouzdanjem i došli su da odigraju rasterećeno. Utakmice koje su gubili do sada, gubili su u otvorenim završnicama, na jednu loptu. Niko ih nije nadigrao i deklasirao. Mi nismo odigrali na pravi način u smislu odbrane na početku meča. Dali smo im šansu da se razigraju. Ceo meč je bio, ipak, sa našom kontrolom rezultata, ali je Zadar konstantno pretio. Uspeli smo da se odbranimo od naleta Zadrana i iskontrolišemo meč do kraja“ konstatovao je Vukoičić.

Strateg Zadrana Ante Nazor posebno je pohvalio ambijent u beogradskom hramu košarke:

„Čestitke Zvezdi, zasluženo je pobedila večeras. Moji igrači su igrali hrabro i čestitam i njima, ali su nas određene  početničke greške odvele u poraz. Imali smo previše  izgubljenih lopti i lošu odbrambenu kontrolu. Želeli smo da odigramo tvrdu utakmicu, ali nismo uspeli u tome. Zvezda je kvalitetnija sa aspekta rostera i budžeta i tu nema dileme. Naša šansa je bila u borbenosti, ali neki igrači su podbacili. Zahvaljujem se publici i akterima koji su bili na visini zadatka, ambijent je bio predivan, za razliku od meča sa Partizanom gde je bilo određenih nesportskih stvari. Zvezda je plokazala da je građanski i gospodski klub. Igrati u ovakvom ambijentu je bilo predivno.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter