0
Evropske lige

Kralj je mrtav!

Objavljeno: 22.12.12 u 21:59

Real Madrid

U derbi meču 17. kola Primere Malaga je savladala madridski Real sa 3:2 i tako samo potvrdila da će Atletiko biti jedini kakav takav konkurent Barsi za titulu! Real je opet poražen, a Žoze Murinjo bi trebalo da se zamisli naročito posle odluke da brani Adan, a ne Iker Kasiljas – prvi put posle 10 godina!

Kasiljas na klupi
U trećem minutu Real je imao prvu šansu, sjajno je šutirao Ronaldo, a još bolje odbranio Kabaljero. Obe ekipe igrale su otvoreno, a u 17. je sudija pogrešio kada je podigao zastavicu jer je Ronaldo bio u liniji sa Monrealom. Prvo poluvreme je završeno bez golova iako je Real imao mnogo šansi, a onda haos u drugih 45 minuta. Već posle četiri minuta nastavka Malaga dolazi do vođstva – Hoakin je uposlio Iska koji maestralnim udarcem matira Adana. Real dolazi do izjednačenja u 66. minutu kada autogol postiže Sančez (Benzema je bio jako blizu lopte posle centaršuta Ronalda). Kada se očekivao preokret Real, šok u roku od tri minuta – režija Roke Santa Kruz. Dva gola Paragvajca za samo tri minuta bacaju Real na kolena.

Međutim, ne predaje se kraljevski klub tako lako – Benzema na asistenciju Ozila smanjuje u 82. minutu. Do kraja izabranici Žozea Murinja nisu uspeli da dođu do izjednačenja, pa je Malaga upisala trijumf i prišla Realu na samo dva boda!

Opet bele maramice za Murinja, videćemo da li će gospodin Specijalni ostati do kraja sezone u kraljevskom klubu. Sada je na -16 u odnosu na Barselonu…

U drugom meču koji je odigran od 20 časova Granada je kao gost savladala Osasunu sa 2:1. Poveli su domaćini preko Ninja u 8. minutu, ali Majnc do kraja poluvremena donosi Granadi izjednačenje, da bi Dani Benitez u 48. minutu doneo gostima važnu pobedu. Granada je sada na 15. mestu sa 16 bodova, dok je Osasuna pretposlednja sa 14 bodova. Obe ekipe će se ove sezone boriti za opstanak u Primeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter