0
AdmiralBet ABA Liga

I Zadar pao u Pioniru

Objavljeno: 22.12.12 u 21:22

Rakočević

Zvezda je posle, vrlo verovatno najduže utakmice dosadašnjeg toka ABA lige, stigla do nove, desete pobede u regionalnom takmičenju. U punom Pioniru  Zadar nije mogao da ponovi uspeh od početka sezone, i od prošle nedelje, kada je iznenadio večite.

Zvezda je ponovo ušla meko u meč,a kao i u proteklih nekoliko mečeva i izgubila prvu četvrtinu. Početkom druge deonice, kao i na prošlim mečevima, prvo počinje Zvezda dobro da igra odbranu. To daje rezultate i Zadar se muči da dođe do koša. U napadu crveno beli napadaju niski post i do kraja poluvremena ubacuju čak 26 poena iz reketa(16 više od protivnika). Budi se i Igor Rakočević pa se na odmor ide prednošću Zvezde od 7 poena. Dobro i treću deonicu otvaraju crveno beli i stižu i do dvocifrene prednosti, a onda sudije stupaju na scenu. Menja se kriterijum suđenja i svira se svaki kontakt, ovako sporija igra mnogo više odgovara gostima koji smanjuju prednost Zvezde serijom 7-0 na samo +3. Ipak do kraja Zvezda uspeva da se održi u kakvom-takvom rezultatskom plusu. U trećoj četvrtitini Zadar je izveo čak 17 slobodnih bacanja a Vukoičić je dobio tehničku grešku…sve osim domaćinsko suđenje. Probudilo je to Pionir i zapalilo atmosferu pa je Zvezda u poslednjoj deonici pokazala veliku borbenost kojom se opet rezultatski odlepila, najviše zahvaljujući Rakočeviću i poenima iz tranzicije. Zadar je muku mučio sa ličnim greškama pošto su čak četvorica startera meč završila ranije zbog pet ličnih.

Zato i nije jasna odluka klupe Zadra da na +7 za Zvezdu inicira penal završnicu, traži tajm aute na 20 sekundi do kraja i produžava već predug meč. Jeste se Zvezda poigravala i gubila lopte(što je ekstremno iznerviralo Vukoičića) ali nije baš da je bila neizvesna završnica.

Sve u svemu crveno- beli ovu godinu završavaju pobedom koja im osigurava drugo mesto na tabeli ABA lige. Crveno-bele već 5. januara očekuje nastavak ABA lige, a rival u Ljubljani im je Olimpija. Potom sledi i nastavak Evrokupa, gde Zvezda otvara Top 16 fazu gostovanjem nemačkom Ulmu.

Najefikasniji kod domaćih je ponovo bio Rakočević sa 22 poena, pratio ga je Katić sa 15 poena uz jako loš šut sa slobodnih bacanja(1/8 u jednom trenutku). Kod gostiju ubedljivo najbolji je bio Partizanov dželat Romeo Trevis sa 25 poena.

Zvezda Zadar

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter