0
Evroliga

Potrebno mnogo više koncentracije

Objavljeno: 20.12.12 u 12:45

Velimir Gašić

Partizan je izgubio i peti od šest poslednjih mečeva. I opet je to bila utakmica „na jednu loptu“. Nakon veoma izjednačene igre tokom čitave utakmice i veoma uzbudljive završnice, pobedu je odnela ekipa Zadra rezultatom 80:78

Asistent trenera crno belih, Velimir Gašić, koji menja suspendovanog Vujoševića, je kao glavni uzrok poraza istakao loš fokus svojih igrača.

”U samoj najavi utakmice rekao sam od kolikog značaja je ovaj meč za nas. Mislim da su igrači veoma kvalitetno odreagovali na zahteve koje smo postavili ispred njih. Sam pristup utakmici, angažovanje, borbenost je bila na izuzetno kvalitetnom nivou.

Ono čime nisam u potpunosti zadovoljan jeste koncentracija, u nekim vrlo bitnim delovima utakmice, pogotovu u periodima kada smo imali priliku da se odlepimo i da napravimo osetniju razliku koja bi nas dovela u poziciju da mirnije uđemo u završnicu utakmice.
Imali smo u dva navrata pet razlike jednom i sedam, međutim nismo uspeli da odigramo kvalitetnije odbranu i ekipa Zadra se u jedan ili dva napada ponovo vraćala u igru.

Iskoristili su taj moment kada su dobili “veštačko disanje” i ponovo hvatali priključak, a onda smo ušli u dramatičnu završnicu. Mislim da smo u suštini odigrali jednu kvalitetnu utakmicu i sigurno da nikada nije dobro kada se izgubi, ali ovaj rezultatski neuspeh će se u narednom periodu pretočiti u uspeh.

Mislim da će ovaj mladi tim pokazati da ume da odigra ovakve dramatične završnice, da odigra sa mnogo više koncentracije i mudrosti u pojedinim fazama.

Moramo da se okrenemo ka onome što nas čeka u narednoj utakmici, kada je u pitanju Krka, i da praktično ono što je večeras bilo jako značajno za nas sa aspekta mentalne čvrstine, budemo još jači, još čvršći i da ovaj deo takmičarske sezone završimo uspehom, pobedom”, rekao je trener Velimir Gašić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter