0
Auto Moto

Nisam pogrešio u Brazilu

Objavljeno: 20.12.12 u 10:52

Sebastijan Fetel

Sebastijan Fetel je otkrio da je od početka ubeđen da ni jednog trenutka nije napravio grešku u Brazilu iako su ga optuživali da je pod žutom zastavom obišao jednog od rivala i time sebi obezbedio poziciju koja ga je odvela do šampionske titule.

Fetel je osvojio svoju treću uzastopnu titulu na Interlagosu osvajanjem šestog mesta u trci iako je u prvom krugu doživeo okretanje na stazi i bio poslednji već posle prvog kruga. Tri dana nakon trke, Ferari je napisao pismo predsedniku FIA, Žanu Todu pitajući ga za objašnjenje celog slučaja, pošto se pojavio snimak na jutjubu koji je donekle optuživao Fetela.

FIA je na to odgovorila da slučaja nije ni bilo, te da je Fetel obilaženje obavio pod zelenom zastavom. Uprkos kontroverzama, Fetel je siguran da nije nigde pogrešio:“Da budem sikren, nikada nisam ni najmanje sumnjao da je sve čisto sa moje strane. Iako je trka bila turbulentna, video sam sve zastave, i njihove boje, jako dobro.

Samo sam dobio informaciju da je Ferari napravio neku žalbu pošto me je Kristijan Horner pozvao rekavši mi da italijanski tim nije bio preterano zadovoljan ishodom trke. Nakon što je FIA pregledala svaki milimetar svih snimaka,  i potvrdila da je sve bilo po pravilima, Ferari je povukao svoju prijavu. Ali, verovali ili ne, ja znam da sa moje strane nije bilo ni jednog pogrešnog poteza.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter