0
Auto Moto

Mercedes zbog Hamiltona pod pritiskom

Objavljeno: 20.12.12 u 18:49

Hamilton

Njegove vozačke sposobnosti se ne preispituju, a jedina stvar koja će biti pod znakom pitanja je da li će Mercedes sada biti sposoban da proizvede automobil koji će mu omogućiti da pokaže šta zna. Direktor tima Nik Fraj je tim povodom izjavio:

“Mislim da je jasna indicija koje su aspiracije tima. Imamo jednog od najboljih vozača ikada u svetu F1 koji će voziti za nas, koji je već sazreo u svakom pogledu. Na nama je sada da se poslužimo najmodernijom tehnologijom i da napravimo najbolji automobil koristeći timski rad, menadžment i sva znanja koja Mercedes poseduje. Dolazak Hamiltona je veoma važan za ceo tim i svi su zbog toga uzbuđeni, ali to će u isto vreme staviti veliki pritisak na tim da proizvede dobar automobil. On ne može da pobedi sa automobilom koji je loš, ali može da pobedi i sa automobilom koji nije najbrži i najbolji, i zato moramo da mu obezbedimo najmanje vrlo dobar automobil.“

Fraj kaže da su po njemu trenutno dva najbolja vozača u šampionatu Hamilton i Alonso, a da Fetel, uprkos osvajanju treće uzastopne titule još uvek nije pokazao kvalitet kao ova dvojica jer je konstantno bio u najbržem automobilu.

„Svakako, po mom mišljenju dvojica najboljih u ovom trenutku su Hamilton i Alonso. Moglo bi da se kaže da je i Fetel u toj grupi, ali on je do sada imao najbrži auto i on još mora da dokaže koliko je zaista dobar. Alonso je ove godine odradio fantastičnu sezonu obzirom na to da je imao sporiji automobil od Red Bula a često i Meklarena. Mislim i da je Hamilton jedan od tih vozača kojima možete dati automobil koji možda nije najbrži, ali da će on opet biti u stanju da pobedi, a ako bi imao najbrži automobil, onda tu ne bi bilo nikakve sumnje…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter