0
Evropske lige

Đurđić najefikasniji Srbin u 2012.

Objavljeno: 19.12.12 u 15:03

nikola djurdjic

Nikola Đurđić će 2012. godinu pamtiti po mnogo čemu. Nakon odličnih nastupa u dresu Haugesunda, usledio je poziv Helsinborga, a odličnim partijama u švedskom prvenstvu i Ligi Evrope, preporučio se na najbolji mogući način Grojter Firtu, svom novom klubu.

Sjajni napadač je godinu počeo u norveškom Haugesundu u kome je na 22 utakmice postigao 17 golova. Usledio je poziv Helsinborga za koji je prvi put nastupio krajem avgusta. Đurđić je u dresu ševdskog šampiona na 11 prvenstvenih utakmica mrežu zatresao 10 puta, dok je u Ligi Evrope 4 puta bio strelac.

Nikola Đurđić je u 2012. godini na 41 zvaničnoj utakmici postigao 31 gol i tako postao najefikasniji srpski fudbaler u minuloj kalendarskoj godini.

Nemački bundesligaš Grojter Firt prepoznao je kvalitete srpskog napadača i doveo ga u svoje redove. Đurđić je potpisao ugovor do leta 2016. godine, a za svoj novi klub debiovaće protiv Bajerna 19. januara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter