0
AdmiralBet ABA Liga

Car napustio Cedevitu

Objavljeno: 19.12.12 u 17:08

cedevita

Košarkašima Cedevite ne ide baš najbolje u sezoni od koje su mnogo očekivali. Grupnu fazu Evrolige završili su kao poslednj u grupi sa samo dve pobede. U regionalnoj ABA ligi se nalaze na 4. mestu sa 8 pobeda i 5 poraza.

Međutim, klub je doživeo dosta promena u poslednje vreme. Prvo je klupu napustio trener Božidar Maljković, da bi pre neki dan ugovor istekao Mikaelu Želabalu, a sada je klub sporazumno raskinuo ugovor i sa Markom Carem.

Marko je puno dao klubu, između ostalog velik je njegov doprinas u osvajanju prvog klupskog trofeja u istoriji, u Kupu Krešimira Ćosića prošle sezone. Njemu jednostavno treba veća minutažu što nije mogao dobiti u ovom trenutku u Cedeviti, te je bilo korektno da se međusobno sporazumno rastanemo. Siguran sam da će uskoro naći klub u kojem će dokazati kvalitet koji nesumljivo posjeduje“, izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Car je imao malu minutažu u Cedeviti. U Evroligi je u proseku proveo 8,42 minuta na parketu sa učinkom od dva poena i 1,8 asistencija. U regionalnoj ABA ligi igrao je prosečno 9,4 minuta uz prosečnih 2,4 poena po meču.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter