0
AdmiralBet ABA Liga

Agonija se nastavlja

Objavljeno: 19.12.12 u 22:14

Šokantna i spektakularna završnica je viđena u Zadru! I još jednu utakmicu na jednu loptu je Partizan izgubio.

Naime, crno beli su imali praktično dobijen meč, poen prednosti i loptu na 9 sekundi do kraja, ali Gordić loše baca loptu Bertansu, domaći dolaze u posed i Delaš šutira iz ičaja i pogađa trojku od tablu na 4,4 sekunde do kraja. Tajmaut traži Gašić, posle koga Bertans vraća trojku preko Bariše Krasića i crno beli počinju da slave, ali ostaje još 0,8 sekundi do kraja meča. Posle tajmauta Zadrana, trener Nazor je ncrtao akciju, usledio je lob pas iz auta na potpuno samog Romea Trevisa koji ispod koša, uz kasni faul pogađa za šokantnu pobedu domaćih. Jako lošu odbranu su u poslednjem napadu odigrali Bertans i Gordon.

A sada malo o celom toku meča. Lošiju utakmicu dugo nismo imali prilike da gledamo, igralo se koš za koš uz duge periode bez poena na obe strane i čak 38 izgubljenih lopti. Najveća prednost koju je jedan tim imao je 5 razlike. Asistent suspendovanog Duleta Vujoševića, Velimir Gašić je forsirao zonsku odbranu 1-3-1 koja je nije išla loše. Zadrani su tokom celog meča očajno šutirali sa distance ali ono što je bio veliki problem te široke zone je zatvaranje reketa. Čak 16 ofanzivnih skokova su zabeležili domaći posle kojih su dolazili do mnogo lakih poena. I pored mnogo izgubljenih lopti, nije bilo koševa iz tranzicije pošto se išlo iz greške u grešku, pa su se kontre crno belih posle dobre odbrane najčešće pretvarale u kontre za Zadar zbog lošeg dodavanje lopte u tranziciji.

Za promenu od prošlih mečeva, sjajno su crno beli šutirali trojke, čak 9/16 ali kada su izgubili 20 lopti i dopustili protivniku već pomenutih 16 skokova u napadu, džabe trojke. Zadrani su pored očajnog šuta sa distance i poludistance izvodili bacanja oko 50%, ali ni to crno beli nisu uspeli da iskoriste.

Vesterman je rano ušao u probleme sa ličnim greškama pa je Gordić imao drastično veću minutažu nego inače, dok Anđušića nije bilo u sastavu ni na ovom meču.

Najefikasniji na utakmici je bio Vladimir Lučić sa 15 poena, dok je kod pobednika najbolji bio Bariša Krasić sa 14.

Nažalost, još jedna infark završnica koju Partizan gubi i ovo je čak peti poraz Partizana u poslednjih 6 mečeva, što je sigurno najgori rezultatski period crno belih u poslednjih 5 godina. U sledećem kolu Partizan nastavlja sa gostovanjima, ide u Novo Mesto gde će protiv Krke pokušati da prekine ovu crnu seriju. I na tom meču Partizan će voditi Velimir Gašić.

Ovim porazom Partizan je pao na treće mesto tabele a drugo mesto su prepustili večitom rivalu Crvenoj Zvezdi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter