0
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda sa pola gasa razbila Split

Objavljeno: 18.12.12 u 21:54

Braun

Zvezda se na lep način revanširala Splićanima za poraz na startu sezone. Splićani su bili oslabljeni neigranjem najboljeg igrača i sportskog direktora Nikole Vujčića kao i drugog centra Vukušića.

Pred oko 4000 navijača u Pioniru, Crveno beli su rutinski savladali Split.

Zvezda je baš opušteno ušla u meč u odbrani pa je na početku delovalo kao da će se meč od pre dva meseca ponoviti. Ali ovaj put je Zvezda imala Vladu Vukoičića. Split je igrao „run and gun“ košarku koja nije legla crveno belima na startu meča. Rakočević je i pored dobre igre u napadu prelako ispadao u odbrani pa ga je Vukoičić zamenio Cvetkovićem koji donosi preokret u drugoj deonici. Zvezda ulazi u seriju odbrana i preokreće rezultat pa dolazi i do +10. Do kraja četvrtine ipak ponovo dolazi do opuštanja pa se na odmor ide prednošću od samo 5 poena.

U trećoj četvrtini odbrana Splita se raspala, pokušali su da brane Zvezdu zonom 2-3, to nije išlo pa su se crveno beli nadavali trojki i došli več u tom periodu na +18. A u poslednjoj deonici šou Lazića zbog koga gosti praktično da nisu mogli da prenesu loptu na Zvezdinu polovinu. Šut za tri je nastavio da služi crveno bele a razigrao se i Simonović posle kritike Vukoičića na tajm autu.

Vlada Vukoičić je rešio na ovom meču da pruži šansu igračima sa manjom minutažom do sada, to je pored Lazića najbolje iskoristio 21-godišnji Milan Milovanović koji je imao 8 poena bez promašaja iz igre uz tri skoka i jednu bananu.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je, i pored male minutaže, kapiten Igor Rakočević sa 14 poena a Boris Savovioć je dodao 13 . Splićane je predvodio Sobin sa 14 poena.

Zvezda Split

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter