0
Auto Moto

Grosjean potvrđen

Objavljeno: 18.12.12 u 20:45

Romain Grosjean je potvrđen i za narednu sezonu u Lotusu jer je došlo do produženja ugovora koji su svi iščekivali. Francuz se vratio u F1 zahvaljujući Lotusu ove godine, posle ne baš uspešnih sedam trka u 2009. godini sa bivšim timom Renoa.

U međuvremenu Romain je uspeo da osvoji titulu u GP2 a po povratku u F1 osvojio je treću startnu poziciju na prvom, Australijskom GP, pre nego što je osvajao podijume u Bahreinu, Kanadi i Mađarskoj, kao i još sedam trka u kojima je bio među prvih deset. Ipak, serija glupih incidenata je njegovu poziciju stavila u rizičnu fazu, a čak je zbog svoje nesmotrenosti popio i zabranu trkanja u Italiji. I pored svega ovoga, njegov učinak je ubedio njegovog sunarodnika Erika Bulijea da ga ostavi u timu.

„Za mene je sjajna vest da nastavljam sa Lotusom i u 2013. godini. Sjajno je što sam dobio podršku od svih u Enstonu, jedva čekam da nagradim njihovu veru u mene kada krene takmičenje u Australiji. Naučio sam mnogo u protekloj sezoni, i cilj mi je da sve to što sam naučio sprovedem u delo. Postoji mnogo uzbudljivih stvari i nadam se velikom napretku zahvaljujući novom automobilu koji nosi oznaku E21. Već sam štelovao sedište i razgovarao sa personalom koji je uključen u pravljenje novog automobila, i jedva čekam da dohvatim volan…“

Grosjean je pobedio na Race of Champions na Tajlandu prošle nedelje u pojedinačnoj konkurenciji, pobedivši Fetela, Šumahera i Toma Kristensena…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter