0
Auto Moto

Zauber za kresanje troškova

Objavljeno: 17.12.12 u 16:19

Peter-Sauber-Monisha-Kaltenborn-Sauber

Veteran F1 Piter Zauber je podvukao značaj kresanja troškova timova kao ključan za opstanak ovog sporta. Zauber, koji je vodeću ulogu u timu prepustio Moniši Kaltenborn ranije tokom sezone, rekao je da bi rešenje problema sa kojima se mnogi suočavaju moglo da bude u ograničavanju budžeta.

Zatvaranjem tima HRT koji je ostao bez finansijera, problem je još vidljiviji i trebalo bi ga ponovo staviti na sto. Berni Ekleston i drugi timovi i konstruktori su se složili tokom diskusije da je kresanje troškova prioritet, ali je Zauber negodovao jer je sve ostalo mrtvo slovo na papiru.

„Progres je sporiji od sporog“ rekao je švajcarac koji je po prvi put ušao u šampionat 1993. godine.

„F1 je preskupa danas i to je važna činjenica. Nije to samo za Zauber, i neki mnogo veći timovi imaju problema i nadam se da će shvatiti da moraju da urade nešto po tom pitanju.“

Sa najvećim timovima poput Red Bula i Ferarija koji smatraju da bi ograničavanje troškova po sezoni moglo da ugrozi njihove pozicije,  i uspori razvoj sporta, teško je izboriti se.

„To je put kojim bi trebalo krenuti“ potvrdila je Kaltenbornova koja je preuzela tim posle GP Japana. “Trebalo bi doći do tačke gde bi svi imali ograničen budžet“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter