in ,

Grosjean pobednik RoC

Romain Grosjean

Romain Grosjean pobedio je u finalnoj trci legendu Le Man takmičenja Toma Kristensena i postao šampion na dvadeset i petoj trci šampiona, koja se vozila u Bangkoku, na Tajlandu.

Vozač Lotus F1 je pobedio u finalu sa 2:0, dodavši svoje ime u listu pobednika posle sunarodnika Sebastijana Ožijea koji je pobedio na istoj ovoj trci prošle godine. Grosjean je krenuo iz grupe D gde je izgubio svoju prvu trku od Šumahera, ali je pobedio šampiona IndyCar serije Rajana Hanter-Reaja i Kazuju Ohšimu.

Nakon toga pobedio je Sebastijan Fatel u četvrtfinalu koji je oštetio zadnji desni deo ogibljenja i nije bio u mogućnosti da se izbori sa raspoloženim Grosjeanom, koji se i Šumaheru osvetio u polufinalu. Tom Kristensen koji je izgubio u finalu prošle godine od Ožijea, ove godine ga je eliminisao u četvrtfinalu da bi pobedio Dejvida Kultarda u polufinalu. Ipak, kao i prošle godine u finalu, ni ove nije imao dovoljno sreće i pobedio ga je ponovo francuz.

Titula na RoC je svakako za Grosjeana veliki podstrek za novu sezonu pošto je u svojoj premijernoj pokazao da ima veštine, ali je nekoliko puta izazvao incidente razbesnevši kolege…

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Miodrag Božović: Srbi su jedni od najtalentovanijih trenera

Nevena Ignjatović ove nedelje u Francuskoj