0
Auto Moto

Grosjean pobednik RoC

Objavljeno: 17.12.12 u 10:01

Romain Grosjean

Romain Grosjean pobedio je u finalnoj trci legendu Le Man takmičenja Toma Kristensena i postao šampion na dvadeset i petoj trci šampiona, koja se vozila u Bangkoku, na Tajlandu.

Vozač Lotus F1 je pobedio u finalu sa 2:0, dodavši svoje ime u listu pobednika posle sunarodnika Sebastijana Ožijea koji je pobedio na istoj ovoj trci prošle godine. Grosjean je krenuo iz grupe D gde je izgubio svoju prvu trku od Šumahera, ali je pobedio šampiona IndyCar serije Rajana Hanter-Reaja i Kazuju Ohšimu.

Nakon toga pobedio je Sebastijan Fatel u četvrtfinalu koji je oštetio zadnji desni deo ogibljenja i nije bio u mogućnosti da se izbori sa raspoloženim Grosjeanom, koji se i Šumaheru osvetio u polufinalu. Tom Kristensen koji je izgubio u finalu prošle godine od Ožijea, ove godine ga je eliminisao u četvrtfinalu da bi pobedio Dejvida Kultarda u polufinalu. Ipak, kao i prošle godine u finalu, ni ove nije imao dovoljno sreće i pobedio ga je ponovo francuz.

Titula na RoC je svakako za Grosjeana veliki podstrek za novu sezonu pošto je u svojoj premijernoj pokazao da ima veštine, ali je nekoliko puta izazvao incidente razbesnevši kolege…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter