0
Fudbal

Trifunoviću prija Kina

Objavljeno: 16.12.12 u 12:28

trifun

Miloš Trifunović polako se navikava na život u Kini. Posle njegove prve sezone u dresu Liaoning Huvina srpski napadač smatra da je njegov učinak bio zadovoljavajući.

„Iskreno sam zadovoljan svojom prvom sezonom u Kini, mislim da nije lako prilagoditi se na novu sredinu, novu ekipu, drugačiji stil života i zbog toga sam zadovoljan. Sigurno da mogu mnogo bolje i nadam se da će sledeće godine biti tako“, izjavio je Trifunović.

Trifunovićeva ekipa uspela je u poslednjem kolu kineske Superlige da obezbedi opstanak, pa je sledeće sezone očekuju novi dueli u elitnom kineskom takmičenju.

„Pripreme za sledeću sezonu počinju početkom januara, tako da još nisam razgovarao sa ljudima u klubu o planovima za narednu sezonu, sigurno da će tim biti dosta promenjen i siguran sam da ćemo biti znatno bolji nego prethodne sezone“, smatra Trifunović.

Srpski napadač je više nego zadovolja uslovima u kojima trenira.

„Uslovi za treninge su fantastični, imamo bazu sa četiri travnata terena i dva sa veštačkom travom i to mi se najviše dopada u Kini. Prosečno na domaćem terenu kada igramo dođe 20.000 ljudi i prave odličnu atmosferu tako da je mnogo lepo igrati“, rekao je Trifunović.

Trifunović kaže da je kineski fudbal sve kvalitetniji iz dana u dan i da ga očekuje svetla budućnost.

„Što se tiče kvaliteta fudbala, Kinezi napreduju iz dana u dan. Ovde stranci prave najveću razliku i svaka ekipa ima po tri odlična strana igrača i siguran sam da će kineska liga za koju godinu biti najbolja u Aziji. Sigurno da je dolazak velikih zvezda podigao kvalitet fudbala i veliko je zadovoljstvo igrati protiv takvih igrača i biti sa njima na terenu“, zaključio je Miloš Trifunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter