0
Američki fudbal

Džajantsi putuju u Džordžiju

Objavljeno: 16.12.12 u 12:54

giants

Derbi divizije NFC Sever igra se u Čikagu gde će Bersi na Soldžer fildu dočekati Grin Bej Pekerse. Pekersi (9-4)  dreže prvo mesto u diviziji sa pobedom više u odnosu na Berse (8:5), pa će ovaj meču u velikoj meri odlučiti pobdnika divizije, odnosno ko će diretno ići u plej of.

Za Pekerse zbog povreda sigurno neće moći da nastupe Džordi Nelson (WR), Si Džej Vilson (DE), Čarls Vudson (S) i Džejms Starks (RB), dok će lajnbeker Klej Metjuz najverovatnije biti spreman za meč.

Sa druge strane Bersi neće moći da računaju na Brjana Urlahera (LB), Tima Dženingsa (CB) i Erla Beneta (WR), dok će kvoterbek Džej Katler koji ima problema sa vratom verovatno večeras nastupiti.

Atalanta Falkonsi večeras će u svom Džordžija domu dočekati Njujork Džajantse. Falkonsi (11:2) su uveliko obezbedili plej of jer su sigurni prvaci divizije NFC Jug, dok je Džajantsima (8:5) neophodna svaka pobeda jer im za vrat u diviziji NFC Istok opasno za vrat dišu Redskinsi (7-6) i Kaubojsi  (7:6).

Računajući i današnje mečeve ostalo je jeoš tri vikenda do kraja regularnog dela sezone, pa ne treba očekivati da će Falkonsi na bilo koji način kalkulisati, odnosno ići na odmaranje igrača, bez obzira što će oni pa skoro sigurno biti prvi u konferenciji NFC.

Džajantsi će u Atlanti biti bez Kenija Filipsa (S), Prinsa Amukamare (CB), Amada Bredšoa (RB) i Tajlera Seša (S), dok su Falkonsima pod znakom pitanja Džonatan Bebinju (DT), Heri Daglas (WR) i Rodi Vajt (WR).

Dobra utakmica očekuje nas i u Bostonu gde će Nju Ingland Petriotsi dočekati San Francisko Fortinajnerse.

Petriotsi (10-3) imaju zaključano prvo mesto u diviziji AFC Istok i sada su u „jurnjavi“ za prvim mesto u konferenciji AFC koje trenutno drže Hjuston Teksansi (11:2) koji svoj meč danas igraju protiv rivala iz divizije Indijanapolis Koltsa (9-4).

49ke (9-3-1) iz San Franciska sa druge strane još nemaju overenu diviziju jer su im za petama Sijetl Sihoksi (8-5) koji imaju relativno lako gostovanje u Bafalu.

Kada se baci pogled na listu povređenih igrača Petriotsa ispada da im je skoro pola tima rovito, tačnije da su pod zankom pitanja za večerašnji nastup, ali mi ćemo pomenuti samo one ključne. Tako je zbog povrede podlatkice upitan nastup Roba Gronkovskog (TE), zatim Arona Hernadeza (TE) muči lakat, a Vesa Velkera (WR) skočni zglob.

Kod San Franciska lakše povrede imaju Karlos Rodžers (CB), Mario Meningham (WR), Frenk Gor (RB) i Dejvid Ejkers (K).

Takođe, gotovo sigurno će na poziciji kvoterbeka 49ki i ove nedelje biti Kolim Kepernik dok će Aleks Smit još jednom grejati klupu.

Od ostalih mečeva treba izdovojiti gostovanje Redskinsa u Klivlendu gde će ekipa iz Vašingtona meč početi bez Roberta Grifina, zatim gostovanje Stilersa u Dalasu, kao i duel između Bronkosa i Rejvnsa u Baltimoru.

Parovi 15. vikenda
Četvrtak:
Sinsinati – Filadelfija 34:13

Nedelja:
Njujork Džajants – Atlanta
Denver – Baltimor
Grin Bej – Čikago
Vašington – Klivlend
Indijanpolis – Hjuston
Džeksonvil – Majami
Tampa Bej – Nju Orleans
Minesota – Arizona
Sijetl – Bafalo
Karolina – San Dijego
Pitsburg – Dalas
Kanzas Siti – Oukland
San Francisko – Nju Ingland

Ponedeljak:
Njujork Džets – Tenesi

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter