0
AdmiralBet ABA Liga

Svaka utakmica ABA lige ima svoj značaj

Objavljeno: 15.12.12 u 15:33

Vujošević

Ekspedicija kluba iz Humske je stigla u Solnok već u petak, a utakmica sa šampionom Mađarske ih očekuje u sklopu 13. kola ABA lige. Meč je zakazan za nedelju 16. decembar sa početkom u 17 časova.

Crno-beli se nalaze na drugom mestu na tabeli sa skorom od devet pobeda i tri izgubljene utakmice, dok je ekipa Solnoka na poslednjem mestu nakon dvanaest odigranih kola, sa samo dve pobede.

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević analizirao je za klupski sajt narednog protivnika crno belih.

„Po završetku ovogodišnjeg takmičenja u okviru Evrolige, ovaj mladi tim i mi iz stručnog štaba, maksimalno smo usmereni i fokusirani na nastavak sezone i na nastavak takmičenja, pre svega u Jadranskoj ligi. Jako dobro smo svesni toga da ako želimo da budemo akteri i naredne sezone najeminentnijeg klupskog takmičenja, znamo dobro put koji vodi ka tom cilju.
Čeka nas sledeći meč i svoj fokus smo usmerili na ekipu Solnoka. To je prva utakmica u nizu mečeva koji nas čekaju u narednom periodu na gostujućem terenu u vrlo kratkom vremenskom intervalu.

Mađarski šampion je ove godine uložio značajna sredstva da bi bio uključen u sam sistem takmičenja u ABA ligi. Oni su dobili vajld kard, samim tim su napravili, po njihovim procenama, tim koji bi mogao na adekvatan način da odgovori nivou takmičenja u Jadranskoj ligi i naravno u Evročelendž takmičenju, koji igraju paralelno, i postiže što zapaženije rezultate. Dve pobede koji su oni ostvarili u dosadašnjih 12 kola sigurno je da ne oslikavaju pravu vrednost tog tima. Oni imaju pun roster, igrače koji su veoma iskusni. Taj tim sačinjavaju mahom igrači koji su sadašnji ili bivši reprezentativci kako Mađerske reprezentacije, tako i drugih: Kalve, igra za reprezentaciju Estonije, Šehović crnogorski reprezentativac, a tu je i Amerikanac Gej. Nosioci njihove igre su igrači koji igraju za mađarski nacionalni tim, Simon, Fodor, Horvat, Sabo, Trepak i naravno njihov najiskusniji i sigurno najkvalitetniji igrač Bader. Ono što krasi ekipu Solnoka u samom sistemu i načinu igre, bar ono što je do sada bilo aktuelno s obzirom da su pre desetak dana promenili trenera, je igra sa mnogo pik-en-rola u tranziciji i u step napadima na pola terena, gde dominantnu ulogu imaju igrači sa spoljnih pozicija, Simon, Nemet, Horvat i Šehović. Igra im dosta zavisi od šuta za tri poena, kako sa spoljnih pozicija tako i sa pozicija četiri i pet, odnosno „lažnih petica“, tu mislim na Geja, Kalveja i Trepaka. Osim toga, post-ap igra najviše im je usmerena ka Baderu i Sabu, a ono što je vrlo interesantno, karakteriše ih dobar kolektivni skok u napadu, kako sa unutrašnjih tako i sa spoljnih pozicija.

Čeka nas jedan izuzetno značajan meč. Novi put ka Evroligi jednostavno vodi pobedama i sigurno je da svaka naredna u sklopu ABA lige ima svoju specifičnu težinu. Mi ćemo nastojati da u sve te utakmice uđemo maksimalno spremni, koncentrisani i da zabeležimo pobedu“, istakao je šef struke srpskog šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter