0
AdmiralBet ABA Liga

Pobeda Zvezde u derbiju

Objavljeno: 15.12.12 u 21:07

Zvezda Radnički

Zvezda je dobila jako bitan meč. Crveno beli su bili u seriji od dva poraza i večeras im je pobeda bila neophodna. Posle mnogo muka, pobedu su i dobili.

U utakmici lepoj za gledanje nažalost, tokom većeg dela meča glavni akteri su bile sudije. U više navrata su sudije imale vrlo čudne odluke i podizale Pionir na noge.

Utakmicu je i otvorila tehnikča greška kapitenu Zvezde Rakočeviću, koji se bunio posle nedosuđenog više nego očiglednog faula. Tako su Kragujevčani i došli do prednosti i mnogo bolje otvorili meč a fantastičan je u tom periodu bio Teriko Vajt. Zvezda, ekipa sa najboljim skokom u ABA ligi je bila potpuno nadskočena u prvom poluvremenu od gostiju koji su do sada imali najgori skok u takmičenju. Kaskali su crveno beli za gostima tokom celog prvog poluvremena i tek pred kraj druge četvrtine ulaskom Radivojevića, Zvezda dobija na agresivnosti. stiže i na -3 ali Stiven Marković pogađa dva jako teška šuta za tri poena pa se na odmor ide sa solidnom prednosti Radničkog.

Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije od prvog. Sabrala se Zvezda i počela da igra odbranu mnogo agresivnije. Radničkom se, po ko zna koji put ove sezone, ponovila crna serija kada u napadu ne mogu da se sastave više od 5 minuta. Takođe su oba centra gostiju, Varda i Mijatović, ušli u probleme sa ličnim greškama pa Radnički mora da pređe na zonsku odbranu i ostavlja previše prostora na šutu za tri.  Ofanzivna ekipa kao što je Zvezda ove sezone, to ne prašta i pravi seriju od 20-6 trojkama Nelsona, Skota i Rakočevića.

Zaustavili su prekasno seriju domaćih košarkaši Radničkog, i do kraja pokušali da dodju do preokreta, ali bez centara to teško ide. Jedino što su uspeli je da se vrate na -4. Dobro je tada fukncionisala kombionovana odbrana Zvezde sa udvajanjem na pleju, pa je Radnički dosta grešio u napadu, ali ni domaće nije išao napad. Tada je kapiten Rakočević preuzeo odgovornost u napadu, vezao nekoliko poena ali i asistencija i odveo na kraju Zvezdu i do ubedljive pobede.

Rakočević

Kod pobednika najbolji je bio Igor Rakočević sa 20 poena i 6 asistencija, Savović je opet imao dabl dabl, 14 poena i 12 skokova, a 13 poena je dodao Skot.

Kod gostiju najbolji je bio Teriko Vajt sa 18 poena, ali je od toga veći deo postigao u prvom poluvremenu. Ćapin je dodao 16 poena uz ne baš sjajan procenat šuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter