0
AdmiralBet ABA Liga

Pritisak je na Zvezdi

Objavljeno: 14.12.12 u 17:40

kk radnicki

Srpski predstavnici su među četiri ekipe koje su praktično na deobi trećeg mesta sa istim odnosom pobeda i poraza – 7:5.

Ocenu rivala u proteklih 12 kola i karakteristike njegove igre ove sezone, iz stručnog štaba Radničkog iznosi Branko Maksimović, prvi pomoćnik Miroslava Mute Nikolića:

„Crvena zvezda je veoma kvalitetna ekipa. Na svakoj poziciji veoma dobro popunjena sa našim iskusnim igračima ili sa visokokvalitetnim strancima. Promenom trenera nakon lošeg starta stvari su postavljene na pravo mesto, tako da se tačno zna uloga svakog od tih kvalitetnih igrača. Napravili su i promenu stranca na spoljnim pozicijama, doveden je Majkl Skot, naš prošlogodišnji član. Igraju veoma čvrsto u odbrani, sa dosta tranzicije. Pobedom nad Partizanom u gostima i uspesi u prvoj fazi Evrokupa pokazali su da sav taj individualni kvalitet polako slažu u pravi tim.“ rekao je Maksimović.

„Svaka ekipa ima neke slabe tačke, mi moramo da budemo koncentrisani i u fokusu svih 40 minuta, bez imalo praznog hoda. Moramo da znamo šta hoćemo u svakom trenutku. Igramo protiv veoma kvalitetnog rivala na vrućem terenu u Beogradu, ali smatram da ćemo imati šta da pokažemo. Važno je da budemo na visokom nivou angažovanja i koncentracije, jer ove derbi utakmice se dobijaju hladnim glavama.“ nastavio je priču za klupski sajt pomoćnik Mute Nikolića.

Prekaljena „trojka“ u sastavu Crvenih đavola, Miloš Borisov, izneo je svoje viđenje dosadašnjih partija beogradske ekipe.

„Oni su se na početku sezone tražili kao ekipa. Imaju dosta novih igrača, baš kao što je kod nas, pa nisu otvorili sezonu prema očekivanjima. Međutim, gotovo dva meseca igraju u dobroj formi, bez obzira na poslednja dva poraza od Budućnosti i Kahasola. Kao i nas, motivišu ih najviše pozicije koje vode u Evropu sledeće godine. Sledi prava borba ljutih konkurenata za najviša mesta u Jadranskoj ligi. Dobro su im pokrivene sve pozicije, pa uz naš jak sastav očekujem tešku utakmicu.“ rekao je Borisov

Borisov misli da je kluč u igri bez osvilacija.

„Ključ uspeha je da budemo maksimalno rasterećeni u napadu iz čega ćemo doći do efikasnosti koja nas krasi. Naravno, to mora da prati puna koncentracija u odbrani svih 40 minuta, ne smemo da im dozvolimo lake poene, niti sebi da dopustimo padove, „prazne“ minute. Zvezdin teren nije lak za osvajanje. Mislim da su oni zbog unutrašnje klime pod imperativom pobede, baš kao što smo mi bili prošla dva kola u Jezeru. Nakon dva vezana poraza pritisak je kod njih. Potrudićemo se da to iskoristimo i nametnemo svoju dobru timsku igru, a imamo jake pojedince koji znaju da se nose sa odgovornošću. Nesumnjivo je da ćemo sa svoje strane pružiti ono što javnost očekuje u subotu – dobru košarkašku predstavu.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter