0
AdmiralBet ABA Liga

Nedelja raspleta

Objavljeno: 14.12.12 u 16:23

kk zvezda

Ova utakmica je jedna od najvažnijih u ovom delu sezone, a upravo je to posebno želeo da istakne i trener crveno-belih Vlada Vukoičić u mini intervjuu za klupski sajt:

„Ovo je vrlo važan meč za nas, kao i vrlo važna serija mečeva pred pauzu. Ovo je nedelja raspleta i za nas i za druge timove. Posle ove tri utakmice izdvojiće se grupa timova koja može da računa na najviši plasman u nastavku sezone. Naše jedino razmišljanje i jedina opcija je pozitivna – da dobijemo sva tri meča kod kuće i time potvrdimo dosadašnji rezultat. Time bismo pokazali da smo tim koji treba da ostane u gornjem delu tabele“, poručio je Vlada Vukoičić i nastavio sa analizom narednog Zvezdinog protivnika:

„Radnički je posle lošeg starta krenuo sa serijom dobrih igara. Oni su tim koji se formira kroz ligu i forma im raste iz nedelju u nedelju. To je protivnik koji je izvanredno popunjen na svim pozicijama, s obzirom da imaju po dva dobra igrača na svakom mestu u timu. Trener Nikolić, kojeg smatram za jednog od najboljih u ligi, radi izvanredan posao. Ima igrače koji mogu da igraju različite tipove košarke. Ono što ih izdvaja je dobra ofanzivna igra, oni su tim koji je najefikasniji u ligi. Ekipa su koja daje najviše trojki, to je jedna od glavnih karakteristika njihove igre. Što se tiče odbrane, oni nisu u javnosti ocenjeni kao tim koji je preterano dobar u defanzivi. Međutim, iskustvo iz napada izuzetno koriste u odbrani i umeju da odlično igraju i ovaj segment igre. Pretenduju na sam vrh i to je ono što nas obavezuje da damo maksimum i odigramo bolje nego što smo odigrali prethodne dve utakmice. Moramo da napravimo dobru uvertiru za utakmice protiv Splita i Zadra“, konstatovao je trener crveno-belih.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome koliko je ekipa Radničkog u prednosti zbog dužeg vremena za pripremu utakmice, Vlada Vukoičić je rekao:

„Radnički jeste u prednost zbog toga, ali koliko god nama bilo teško i neprijatno da iz jednog meča u hodu ulazimo u pripremu za naredni, ipak je to nešto što hoćemo i što nam prija. Dve utakmice nedeljno ne igraju prosečni ili loši timovi. Teško je, ali je i privilegija, čast i zadovoljstvo. Na neki način, to su slatke muke“, sa osmehom je izjavio Zvezdin šef stručnog štaba, pre nego što se osvrnuo na prethodnu utakmicu sa Kahasolom:

„Protiv tima iz Sevilje je izostala reakcija rezultatom. Loše smo krenuli, pogotovo u prvoj četvrtini. Kasnije smo se probudili i krenuli sa većom agresijom i borbenošću, međutim loš početak i nervoza su nam poremetili igru. Treba biti iskren i reći da je i Kahasol odigrao odlično. Oni dižu formu, umalo su pobedili Real Madrid koji je jedan od najozbiljnijih evropskih timova. Voljni momenat je bio bolji nego protiv Budućnosti i zbog toga se nadam da on neće biti prepreka da svih 40 minuta protiv Radničkog budemo pravi“, zaključio Vukoičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter