0
Košarka

Janković kandidat za najboljeg juniora Evrope

Objavljeno: 14.12.12 u 19:51

nikola jankovic

Evropska košarkaška federacija je objavila da je počelo glasanje za najbolje košarkaše i košarkašice u 2012. godini. Među kandidatima u seniroskoj konkurenciji nema nijednog srpskog igrača, ali se jedan našao u juniorskoj konkurenciji.

Nikola Janković našao se na spisku kandidata za najboljeg juniora Evrope zahvaljujući sjajnim partijama na Evropskom prvenstvu u konkurenciji igrača do 18 godina. Janković je uvršten u idealnu petorku šampionata.

Mladi srpski košarkaš igra za belgijsku ekipu Šarlroa, a pre toga branio je boje Crvene zvezde. Pored Jankovića među kandidatima se nalaze i prvotimci Partizana Leo Vesterman i Davis Bertans.

Kandidati za najboljeg košarkaša 2012. godine u konkurenciji seniora su: Andrej Kirilenko, Danilo Galinari, Goran Dragić, Mark Gasol, Marsin Gortat, Nikola Peković, Omer Ašik, Pau Gasol, Toni Parker i Vasilis Spanulis.

Posetioci sajta fibaeurope.com moći će da glasaju do 31. januara 2013. godine, a imena pobednika biće objavljena sredinom februara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter